Drama v Bruslju: Islamski terorist z nožem nad policista, enega ubil z vbodom v vrat!

Datum:

Islamski skrajnež je v bližini železniške postaje v Bruslju z nožem napadel dva policista in pri tem enega ubil, drugega pa ranil. Priče trdijo, da je napadalec ob napadu kričal “Allahu Akbar”, pri čemer tudi oblasti ne izključujejo, da je motiv za napad terorističen.

                   

Belgijsko tožilstvo je potrdilo, da sta bila policista v bližini železniške postaje Bruselj – Sever tarči islamskega skrajneža z nožem, pri čemer je bil en policist ubit. Ta je bil zaboden v vrat, preminul pa je v bolnici.

Napadalca je s strelnim orožjem ustavil policist patrulje, ki je bila poklicana na pomoč. Zadet v predel trebuha in nog, je bil odpeljan v bolnišnico. Belgijski mediji poročajo, da je terorist ob napadu kričal “Allahu Akhbar”.

Foto: epa

Policija je ogradila območje, napad sta že obsodila župan Bruslja Philippe Close in predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola. “Šokirana ob umoru bruseljskega policista na dolžnosti. Belgijska policija je v zadnjih letih tesno sodelovala z Evropskim parlamentom, zato so občutki še toliko bolj osebni. Naše misli so z njimi, njihovimi bližnjimi in vsem v Belgiji,” je zapisala v sporočilu.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki