Dravske elektrarne Maribor na jezu v Markovcih gradijo novi most

Datum:

Najprej sanacija in popolna zapora starega ptujskega mostu, zdaj pa še gradbena dela na jezu Markovci, kjer so Dravske elektrarne Maribor (DEM) pričele z gradnjo novega mostu. Most čez jez Ptujskega jezera v Markovcih je namreč v času zaprtja ptujskega mosta za mnoge voznike pomembna obvozna pot, zato tam občasno prihaja do zastojev, v prihodnje pa je pričakovati še daljše zastoje, saj investitor napoveduje občasno moten oziroma onemogočen promet preko jezu.

                   

DEM so torej začele z izgradnjo nadomestnega cestišča preko jezu Markovci in gradbena dela naj bi bila predvidoma zaključena v začetku leta 2019. Novi most bo zgrajen na konstrukciji obstoječega jezu, in sicer tik ob obstoječem cestišču, in bo nameščen na obstoječih podpornih stebrih, cestni priključki na novi most pa naj bi ostali enaki, sporočajo iz DEM.

Nekaj zapletov je pričakovati v prometu, saj bo le-ta preko jezu oziroma obstoječega cestišča v prihodnje urejen izmenično enosmerno s semaforji. V času gradnje bo občasno tudi moten oziroma onemogočen promet preko jezu, o čemer bo investitor pravočasno obveščal javnosti preko svojih, občinskih ter drugih razpoložljivih sredstev obveščanja, sporočajo iz DEM.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu spodnjepodravje.si.

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...