Družina afganistanskega sodelavca Slovenske vojske varno v Sloveniji

Datum:

Služba za strateško komuniciranje Ministrstva z obrambo je v petek v večernih urah sporočila, da je na Letališče Jožeta Pučnika prispel lokalni sodelavec Slovenske vojske iz Afganistana z družino. Družino so na na letališču pričakali predstavniki Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske, ki sta koordinirala njihovo evakuacijo iz Kabula.

                   

V začetni fazi bo družino namestilo Ministrstvo za obrambo, v nadaljevanju pa bo v skladu s svojimi pristojnostmi za vprašanja v zvezi z njihovim bivanjem in oskrbo skrbel Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov. Iz Vlade Republike Slovenije so že zagotovili njihov pravni status za prihod v Slovenijo in omenjeno nastanitev.

“Na Ministrstvu za obrambo in v Slovenski vojski izražamo veliko zadovoljstvo, da nam je kljub izredni zahtevnosti razmer uspelo sodelavca Slovenske vojske z najožjimi družinskimi člani varno umakniti iz Afganistana. To tudi kaže na verodostojnost države in njen ugled, ki ga uživa pri svojih partnerjih in zaveznikih,” so sporočili.

Foto: MORS

Družina drugega sodelavca Slovenske vojske, ki je tudi zaprosil za pomoč Ministrstvo za obrambo, se sicer na podlagi lastne ocene varnostnih razmer še ni odločila za premik v Kabul, od koder poteka zračni most do varnih držav. “Tako kot prva družina pa imajo tudi člani te družine že zagotovljen pravni status v Republiki Sloveniji,” so dodali.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...