Družina Janković prehitro odpirala šampanjce?! Postopek poenostavljene prisilne poravnave Electe ustavilo Okrožno sodišče v Ljubljani

Datum:

Veliko zgražanje v javnosti je v preteklosti povzročila odločitev sodišča, da se krovnemu družinskemu podjetju družine Janković v postopku poenostavljene prisilne poravnave odpiše dolg 29 milijonov evrov. V zadnjem trenutku sta se na postopek pritožili dve stranki, ki ju je Electa s pomočjo družinskega prijatelja Jana Beca izigrala. Okrožno sodišče v Ljubljani je ustavilo postopek poenostavljene prisilne poravnave za družbo Electa Holding.

Umik poenostavljene prisilne poravnave je izvedel sam Damijan Janković konec novembra, kot je izkazano na javnih straneh Ajpesa. Vendar naj se slovenski državljani ne veselijo prehitro, saj je Damijan Janković napovedal, da bo solventnost te družbe zagotovil z drugimi ukrepi, kar bo po njegovih besedah razvidno iz računovodskih izkazov na dan 31. december 2019.

Ali so Jankovićevi v resnih težavah ali pa gre za novo predstavo v javnosti, bomo videli v prihodnosti. Ves proces poenostavljene prisilne poravnave gre zopet v odločanje na prvostopenjsko sodišče. Zelo zanimivo bo spremljati, kako bo potekal ponovni sodni proces. Družina Janković se je dolga v višini 29 milijonov evrov rešila samo po zaslugi pomanjkljive insolvenčne zakonodaje, sprejete v času vlade Alenke Bratušek, ter skupinice svojih družinskih in poslovnih prijateljev, ki so z različnimi sumljivimi poslovnimi praksami omogočili odpis 29 milijonov evrov dolga.

Luksuzni družinski avto Damjana Jankoviča (vir Tarča RTV Slo)
Luksuzni družinski avto Damijana Jankovića (Vir: Tarča, RTV SLO)

Damijan Janković je tožil, da ga ljudje opravljajo in sikajo za njim
Damijan Janković je v preteklosti v nekaterih slovenskih medijih potožil, da doživlja hudo stisko. Najbolj pa ga boli, ko ga na slovenskih ulicah opravljajo in sikajo za njim. Dodatno norčevanje in zgražanje pa je najstarejši sin župana povzročil ob vprašanju novinarke, kakšen avtomobil vozi. Skromno je povedal, da vozi manjši družinski avto. Izkazalo se je, da vozi  prestižni avtomobil znamke mercedes.

Luka Perš

 

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska ostala brez noge

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...