Dunaj: Trije mladoletni Afganistanci brutalno posilili 21-letno študentko

Datum:

21-letna študentka se je v noči iz četrtka na petek s svojo 30-letno prijateljico odpravila ven. Dekleti nista bili pod vplivom drog ali alkohola. Nekaj čez polnoč se je 21-letnica odpravila na javno stranišče na železniški postaji Praterstern, njena prijateljica pa je odšla do bankomata. Takrat so k mlajši ženski vdrli trije Afganistanci. 

                   

Vdrli so v njeno kabino, jo grobo zvlekli ven, z njeno glavo pa večkrat udarili ob straniščno školko. Zvlekli so jo iz kabine, kjer jo je eden od napadalcev močno držal k tlom ter ji zaprl usta, da ni mogla kričati na pomoč. Ostala dva sta jo izmenično posiljevala ter pretepala.

Vsi trije so nato pobegnili s kraja dogodka, študentko pa je našla njena 30-letna prijateljica. Ta je nemudoma stekla ven in začela kričati na pomoč. Več mimoidočih se je odzvalo in nekateri izmed njih so prepoznali napadalce. Poklicali so policijo in začela se je obsežna policijska akcija, več kot 30 policistov je preiskovalo okolico Pratersterna. Študentko so odpeljali v bolnišnico, še isti večer pa je policistom dala izjavo o napadu.

Napadalci Afganistanci, stari med 16 in 17 let
Enega od napadalcev je policija uspela izslediti že hitro po napadu, okoli pol druge ure zjutraj pa so policisti aretirali še druga dva napadalca. Vsi trije so bili Afganistanci, prosilci za azil, stari od 16 do 17 let, ki so v Avstriji od lanskega leta. Vsi trije so trenutno v priporu.

Praterstern je sicer zelo popularen del Dunaja za druženje, zato je policija tam okrepila prisotnost. ”Vsak dan je v tem delu mesta okoli sto policistov,” je dejal Roman Hahslinger, predstavnik dunajske policije. Napadi v tem delu mesta so nemreč vse pogostejši. Januarja je bila v Praterju posiljena 18-letnica, storilec pa je bil prav tako afganistanski prosilec za azil, še poroča nemški Die Presse.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...