Dunajska policija zaradi terorističnih groženj cerkvam danes okrepila varovanje

Datum:

Policija na Dunaju je na ulice poslala več oboroženih policistov, potem ko so obveščevalni podatki nakazali, da se načrtuje možen teroristični napad islamistov na cerkve. “Obstaja nespecifična grožnja napada na cerkve,” je tvitnila policija v avstrijski prestolnici.

Dunajska policija je v četrtek sporočila, da je povečala patrulje zaradi splošne grožnje z napadi na cerkve. Avstrijski direktorat za javno varnost je prejel znake, da je bil na Dunaju načrtovan napad z “islamističnim motivom”, je sporočila policija. “Opazili boste, da je trenutno na patrulji večje število policijskih enot s posebno opremo,” je tvitnila dunajska policija. “Razlog je nespecifična grožnja z napadom na cerkve,” so zapisali.

Javnosti so sporočili, da gre za preventivni ukrepi, prebivalce pa pozvala, naj ne delijo slik ali videoposnetkov policistov ali širijo govoric o operacijah. Koliko časa bodo veljali poostreni varnostni ukrepi, sicer še ni znano, je pa tiskovni predstavnik policije Markus Dittrich za Radio Wien povedal, da so policisti opremljeni z neprebojnimi čeladami in jopiči ter jurišnimi puškami in da bodo izvajali nadzorne aktivnosti in tudi kontrole v cestnem prometu, poročajo tuji mediji.

Katoliške cerkve ostajajo odprte
Michael Prüller, tiskovni predstavnik dunajske nadškofije, je za Associated Press (AP) povedal, da se zdi, da katoliške cerkve niso glavna tarča. Nadškofija se je zato odločila, da (svoje) cerkve pusti odprte za javnost in obhaja vse cerkvene službe, kot je zaenkrat načrtovano. AP poroča, da je bila katedrala svetega Štefana v središču Dunaja v sredo polna vernikov in turistov. Lokalni mediji  poročajo, da bi lahko bila glavna tarča napada sirska krščanska skupnost.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Pogačar je nesporni kralj toura!

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je...

Z Bidnom je konec

Predsednik Joe Biden je danes popoldne sporočil, da odstopa...

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...