Nov velik uspeh Ilke Štuhec

Datum:

Ilka Štuhec se znova veseli velikega uspeha v svetovni karavani alpskega smučanja.  Smukaško sezono je zaključila šampionsko –  premagala je Sofio Goggio in osvojila novo zmago v finalu svetovnega pokala.

                   

Dvakratna svetovna prvakinja se je spustila po s soncem obsijani strmini in končala z 0,51 sekunde prednosti pred Goggio, vodilno v smuku te sezone. Tretja je bila Lara Gut-Behrami, ki je za Štuhčevo zaostala 0,81 sekunde.

Štuhčeva je sezono vrnitve končala z zmago.  To so bile prve stopničke za 32-letno slovensko smučarko, odkar je februarja 2019 v Areju na Švedskem obdržala naslov svetovne prvakinje v smuku. Štuhčeva je zadnje tri sezone zaznamovala poškodba, lani aprila pa se je razšla s trenerjem, s katerim je sodelovala od leta 2019.

Elena Curtoni, ena izmed štirih tekmovalk, ki so to sezono zmagale na smuku svetovnega pokala, se je v sredo ponesrečila, prav tako Nina Ortlieb. Mikaela Shiffrin, skupna prvakinja svetovnega pokala, ki je prejšnji konec tedna dosegla rekordno 87. zmago v karieri, v smuku ni nastopila. V četrtek bi se morala vrniti na superveleslalom.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...