Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Datum:

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS, sta dva od treh ameriških volivcev nezadovoljna z gospodarskim stanjem ZDA pod predsednikom Bidnom.

Le 32 odstotkov anketirancev meni, da je ameriško gospodarsko stanje dobro, sedem odstotkov jih meni, da je zelo dobro. Na drugi strani kar 63 odstotkov anektiranih meni, da je stanje slabo, od tega 34 odstotkov, da je zelo slabo. Pet odstotkov anketiranih ni znalo ali ni želelo odgovoriti na to vprašanje.

Glede na rezultate ankete je za 81 odstotkov ameriških volivcev najpomembnejša tema volilne kampanje gospodarstvo, za 75 odtokov pa visoka inflacija. Med Bidnovim predsednikovanjem je namreč inflacija podivjala, cene so v tem času v povprečju narasle za 20 odstotkov. Že 38 mesecev zapored inflacija v ZDA presega tri odstotke, kar je najdaljše obdobje visoke inflacije v zadnjih 40 letih.

Razumljivo je, da bodo republikanci svojo volilno kampanjo fokusirali na gospodarstvo, inflacijo in visoke cene.

Demokrati se seveda slabemu gospodarskemu stanju izogibajo in svojo kampanjo gradijo na splavu in globalnem segrevanju. A to morda ni najboljša taktika za volilno kampanjo, saj glede na ankete splav zanima le okoli polovico volivcev, globalno segrevanje pa zgolj 35 odstotkov vprašanih.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Pogačar je nesporni kralj toura!

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je...

Z Bidnom je konec

Predsednik Joe Biden je danes popoldne sporočil, da odstopa...

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...