Dveletni deček je po ruskem obstreljevanju Slovjanska na poti v bolnišnici umrl

Datum:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v petkovem rednem video nagovoru izrazil obžalovanje nad ruskim napadom na Slovjansk, v katerem je umrlo 11 ljudi, 21 pa jih je bilo ranjenih. Rusijo je označil za “državo zla”, ki bo v vojni izgubila, in opozoril, da v tem tednu “ni minila niti ura brez ruskih napadov in terorja”.

“Število žrtev obstreljevanja Slovjanska se je povečalo na 11 ljudi,” je v televizijskem prenosu povedala tiskovna predstavnica državne službe za izredne razmere v regiji Veronika Bahal. Pred tem so poročali o devetih smrtnih žrtvah, med njimi pa je tudi dveletni deček, ki so ga rešili iz ruševin, vendar je umrl na poti v bolnišnico.

Ruske sile so z obstreljevanjem mesta Slovjansk pričele v petek ob 17. uri po srednjeevropskem času. S sedmimi izstrelki so zadeli pet stavb, pet domov, šolo in upravno stavbo.

Zelenski je v svojem nagovoru je obsodil Rusijo zaradi “brutalnega obstreljevanja” stanovanjskih stavb in “ubijanja ljudi sredi belega dne”. Ob tem se je zahvalil tudi vsem ukrajinskim vojakom, ki branijo državo. Po njegovih besedah je ključ do uspeha “nenehno uničevanje okupatorjev”. Ruske sile že več mesecev poskušajo v celoti zavzeti regijo Doneck, v kateri trenutno potekajo intenzivni spopadi za nadzor nad mestom Bahmut. Ta je od Slovjanska oddaljen le 45 kilometrov in je zaradi intenzivnosti spopadov ostal praktično brez civilnega prebivalstva.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....