Dveurno sesutje Facebooka, Instagrama in Messengerja povzročilo 100-milijonsko škodo

Datum:

Finančni strokovnjak je razkril, da je podjetje Meta izgubila približno 100 milijonov dolarjev zaradi dveurne napake, ki je prizadela Facebook, Instagram in Messenger. 

Generalni direktor pri newyorški družbi Wedbush Securities Dan Ives je pojasnil, da je Mark Zuckerberg v torek zjutraj izgubil okoli 100 milijonov dolarjev prihodkov zaradi nedelovanja platform Facebook, Instagram in Messenger po svetu. Posledično je občutno padla tudi vrednost delnice na borzah, poroča Daily Mail.

Podjetje se večinoma preživlja z oglasi, ki se prikazujejo uporabnikom, tehnične težave, zaradi katerih so se platforme sesule, pa so krepko znižale zaslužek. Vendar pa Meta verjetno ne bo razkrila, kakšen je njen dejanski izpad dohodka.

Izpad smo občutili vsi uporabniki socialnih omrežij
Kot je še dejal Ives, je prihodek Mete v letu 2023 verjetno znašal 134 milijard dolarjev, zato je 100 milijonov verjetno zanemarljiv del prihodka. Še vedno pa ostaja neznanka, kaj natanko se je zgodilo. Vir znotraj Facebooka je sporočil, da tudi notranji sistemi podjetja niso delovali, kar je morda povzročilo težave.

Uporabniki pa so napake opazili tako, da so bili enostavno izpisani iz svojih računov in se niso mogli vnovič prijaviti. Nekateri kot razlog navajajo kibernetski napad, kar pa je malo verjetno. Podobne izpade sicer lahko pričakujemo tudi v prihodnje.

Zadevo je na omrežju X komentiral tudi Elon Musk, ki je hudomušno zapisal: “Če berete to objavo, je to zato, ker naši strežniki delujejo.” 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...