Egiptovski nogometaš Salah doživel napade islamistov, ker je z božično fotografijo “izdal islam”

Datum:

Najuspešnejši egipčanski nogometaš vseh časov Mohamed Salah je znan tudi kot eden največjih zvezdnikov nogometnega kluba Liverpool. Za slednjega je odigral 227 tekem in dal 147 golov ter 56 podaj. In čeprav je po veroizpovedi musliman, je na Instagramu objavil fotografijo o tem, kako praznuje Božič. Zaradi tega je požel mnogo všečkov, obenem pa tudi plaz kritik, da je “izdal Islam”. 

                   

Izvrsten nogometni napadalec Mohamed Salah je na družbenih omrežjih objavil družinsko fotografijo v božični izvedbi. Nogometna zvezda kluba Liverpool je na njej skupaj s svojo ženo in hčerkama pred okrašenim božičnim drevesom. Mnogi so sicer pohvalili njegovo ravnanje in poudarili, kako lepo je, da spoštuje vse vere, so nekateri drugi izrazili neodobravanje, poroča Sportske novosti, Jutarnji.

Z božično družinsko fotografijo je Salah hitro nabral več kot dva milijona všečkov in več kot 50 tisoč komentarjev. In del teh komentarjev je bil negativnih. Med drugim so se pojavljali očitki, da je izdal Islam: “Sram te bodi! Izdal si Islam. Ti si musliman in ne smeš praznovati Božiča. Veš to!”, “Nisi več ponos Arabcev”, “Sramuj se svojega imena”, “To ni naš praznik”, “Nehajte mu slediti” itd.

Tako se glasijo nekateri kritični komentarji, ki so prav tako poželi veliko odobravanja. A prav s tem je Salah pokazal, kako velik človek je. Že lani je za božič objavil podobno fotografijo in tudi takrat požel val ogorčenih kritik, a kljub temu ne preneha širiti svojega sporočila miru in enakosti. Med drugim so ga podprli številni nogometaši, tudi hrvaški športnik Dejan Lovren, ki je zapisal “Lovely, brate!” in dodal nekaj srčkov.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...