[Ekskluzivno] Nekdanji zaposleni iz zavoda Brdo o ministrskemu kandidatu Puriču: “Človek ima veliko masla na glavi, izvajal je mobing nad zaposlenimi in jim povzročal travme!”

Datum:

“Zaposlenim je povzročal je strašne travme, ogromno kadra je zato odšlo stran, saj je izvajal mobing,” je nekdanji zaposleni v javnem zavodu Brdo, ki ga je nekoč vodil aktualni kandidat SAB za ministra za kohezijo Iztok Purič, povedal o svojem nekdanjem šefu. Kot je dejal, so bile vse obtožbe o preplačani preprogi resnične, med drugim je Purič celo med delovnim časom po več ur igral golf na igrišču na Bledu.

                   

Po odstopu ministra Marka Bandelija je Stranka Alenke Bratušek je za novega kohezijskega ministra predlagala dolgoletnega direktorja javnega zavoda Brdo Iztoka Puriča. Da je bil Purič v preteklosti obtožen številnih zlorab položaja na različnih funkcijah, so pisali celo nekateri osrednji mediji. Tokrat objavljamo dodatne informacije od enega izmed nekdanjih zaposlenih v javnem zavodu Brdo, ki Puriča dobro pozna, zato je o njem povedal marsikaj, kar javnost še ne ve.

Naš vir nam je zaupal, da so vse obtožbe o famozni preprogi, preplačani za kar 70 tisoč evrov, zaradi katere se je znašel celo v kazenskem postopku, resnične. Toda to še ni vse. Zaupal nam je, da je za časa njegovega vodenja zavoda Brdo prišlo do številnih drugih moralno in pravno spornih dejanj z njegove strani.

Nenamensko trošil javna sredstva
Iztok Purič je po izobrazbi doktor organizacijskih ved, doktoriral pa je leta 2003. Kot nam je zaupal vir je zagovor opravil kar v prostorih objekta Brdo, čeprav fakulteta takrat ni imela tam nobenih prostorov. Po zagovoru naj bi profesorsko komisijo peljal na kosilo v bližnjo restavracijo, kjer je račun poravnal kar s sredstvi zavoda. Kosilo smo tako plačali davkoplačevalci. Vprašanje smo poslali tudi Puriču, ki je vse zanikal.

Reden obiskovalec igrišča za golf – med delovnim časom
Purič je znan kot strasten igralec golfa. Vedno je imel letno karto za golf igrišče na Bledu, kjer je preživel večino lepih ter sončnih dni in sicer kar med delovnim časom. Njegov delovnik je po pripovedovanju nekdanjega sodelavca potekal nekako tako: Zjutraj je prišel v pisarno, spil kavo, podpisal kakšno zadevo in se odpravil na golf igrišče za 4-5 ur in se nato na kratko vrnil.

Milanu M. Cviklu zelo ugodno ponudil grad Strmol za njegovo fantovščino
Ena izmed bolj spornih zadev je zagotovo informacija, da je Purič vidnemu predstavniku levice Milanu M. Cviklu pred leti za smešno nizko ceno (ali celo brezplačno) oddal znameniti grad Strmol za njegovo fantovščino. Da gre za verjetnostno točno informacijo pove dejstvo, da je Milan M. Cvikl kot nekdanji generalni sekretar Pahorjeve vlade podaljšal mandat Iztoku Puriču na čelu direktorja javnega gospodarskega zavoda Brdo. Tudi to navedbo je Purič na naša vprašanja zanikal in dodal, da je Cvikl vse storitve plačal po redni tarifi. Mimogrede, grad Strmol je bil last Rada in Ksenije Hribar, ki pa so ju partizani izvensodno ubili, grad pa je nato za svojo rezidenco uporabljala komunistična elita.

Milan M. Cvikl (Foto: STA)

Zaradi njega odšlo mnogo zaposlenih
Kakšen je Purič kot šef javnega zavoda Brdo? “Zaposlenim je povzročal je strašne travme, ogromno kadra je zato odšlo stran, saj je izvajal mobing,” je povedal nekdanji zaposleni in dodal, da se osebnostno ne razlikuje od odstopljenega ministra Marka Bandellija. Prav tako naj bi imel Purič težave z uživanjem alkohola, kar se mu vidi že po videzu.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...