[Ekskluzivno] Objavljamo dokumente: Funkcionarske izkušnje Čeferina pri NK Olimpija so lažne, nikoli ne bi smel postati predsednik UEFE!

Datum:

“Eden izmed večjih slovenskih portalov je pričel raziskovati kriminal v hrvaški nogometni zvezi in celotni balkanski regiji,” je v svojem zadnjem intervjuju s hrvaškim raziskovalnim novinarjem povedal žvižgač o kriminalnih dejanjih v hrvaškem nogometu, Krunoslav Grlević. Vse nečednosti predsednika hrvaške nogometne zveze in člana izvršnega odbora UEFE Davorja Šukerja poznajo zelo dobro predsednik UEFE Aleksander Čeferin in vplivni slovenski nogometni funkcionarji Radenko Mijatovič, Vlado Šajn in Tomaž Vesel. Ekskluzivno bomo razkrili dokumente o tem, kako je Aleksander Čeferin lagal o svojih nogometnih izkušnjah v NK Olimpija Ljubljana in z lažjo prišel do evropskega nogometnega prestola.

                   

Afera Tomaž Vesel in njegovi “popoldanski” zaslužki na Fifi so odprli Pandorino skrinjico o delovanju Aleksandra Čeferina v evropski nogometni zvezi (UEFA). Razkrivali smo ozadje in vplivne posameznike, ki so pomagali Aleksandru Čeferinu do prestola na eno izmed najmogočnejših svetovnih funkcij predsednika Evropske nogometne zveze. Razkrili smo, da je v času vodenja Čeferina, Nogometna zveza Slovenije porabila vsaj pet milijonov evrov neracionalno porabljenega denarja za gradnjo NNC Brdo. Aleksander Čeferin si je največji madež ustvaril na svojem pohodu za predsednika NZS, kamor je prišel z lažnimi podatki in z načrtno prevaro vseh vpletenih.

Naš medij je poročal, da sta Čeferinova osrednja zaveznika v nogometnih krogih na Balkanu, predsednik hrvaške nogometne zveze, član Izvršnega odbora UEFE, Davor Šuker in predsednik srbske nogometne zveze, Slaviša Kokeza. Naše pisanje o nepravilnostih v hrvaškem nogometu Davorja Šukerja je izpostavil v zadnjem intervjuju žvižgač Krunoslav Grlević. V hrvaški javnosti že dlje časa osrednji mediji želijo zakriti resnico o hudih kriminalnih rabotah v hrvaškem nogometu.

Krunuslav Grlević je zaradi groženj s smrtjo pobegnil v tujino. V zadnjem intervjuju s hrvaškim raziskovalnim novinarjem Domagojem Margetičem je Grlević razkrival povezave med Šukerjem in hrvaškim “kraljem smetišč” Zoranom Popizom. Grlević ugotavlja, da je vplivna skupina okrog Popiza prevzela hrvaški nogomet zaradi lažjega pranja denarja, kot se je izrazil v intervjuju. Sam trdi, da ima tudi dokumente za vse svoje trditve, ki jih je javno izrekel. Davor Šuker pa je zaradi svoje sporne preteklosti le lutka v rokah spornega hrvaškega poslovneža, ki predstavlja enega izmed botrov globoke države na Hrvaškem, trdi Grlevič.

Kdo vam laže? Giaanni Infantino ali Aleksander Čeferin o začetku konca Lige prvakov?
To je le nekaj dejstev o neprijetni preteklosti Davorja Šukerja. Vse to vplivni funkcionarji slovenskega nogometa vedo. Osrednjo figuro predstavlja predsednik evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Njegova zvesta pomočnika sta predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in predsednik računskega sodišča ter vpliven popoldanski funkcionar na FIFI Tomaž Vesel. A na koncu ima pri vseh pomembnih odločitvah v Sloveniji ter tudi v Balkanski regiji, še vedno glavno besedo  predsednik nogometnih sodnikov Slovenije ter vplivni sodniški funkcionar na UEFI, Vlado Šajn.

Radenko Mijatovič in Vlado Šajn, vplivna igralca v slovenskem nogometu. (Foto: Posnetek zaslona: NZS)

Radenko Mijatovič je znani poslovnež na slovenski sceni in nekdanji član uprave Cetisa. Danes je direktor podjetja MSIN d. o. o., družbe za svetovanje in investiranje. Zelo zanimivo bi bilo pogledati sestavo vodstva uprave podjetja in s kom večinoma MSIN posluje. Nič manj ni nedolžen Šajn s kopico svojih posojilnih podjetjih. Eno izmed njegovih poslovnih stebrov je predstavljajo podjetje Mediafin. Kaj vse so počeli v Šajnovem podjetju, vam bomo razkrili v enem izmed prihodnjih člankov. Samo za informacijo, Mediafin je posojal denar po 8 do 12- odstotni meri!

A vrnimo se v sedanjost. V soboto je za levičarje zelo verodostojen hrvaški medijski portal Index.hr poročal, da bo Aleksander Čeferin krvnik Lige prvakov. V medijih je bilo od trenutka, ko je grosupeljski advokat zasedel evropski nogometni prestiž, jasno, da se ne bo uklonil evropskim nogometnim velikanom. Vendar je po poročanju hrvaškega medija korak od t. i. Super Lige prvakov zgolj eden.

Željko Pavlica, Aleksander Čeferin, Davor Šuker. (Foto; Posnetek zaslona- Narod.hr)

V njej bi igrali le večinoma evropski velikani iz Nemčije, Francije, Španije, Italije in Anglije ter še mogoče deset klubov iz drugih držav. Ni potrebna posebna genialnost, da si vsak navdušenec nogometnega usnja izračuna, koliko bo imel možnosti nogometni klub iz Slovenije. Petričevo Delo je že posredovalo informacijo, da za vsem stoji predsednik FIFE Gianni Infantino, kljub temu, da je že oktobra lanskega leta zanikal informacijo o projektu Super Liga. Kdo vam laže? Odločitev je vaša.

Na levi strani naslovnica v hrvaškem Indeksu, na desni strani naslovnica v Delu. Kdo vam laže? (Foto: Posnetek zaslona: Indeks in Delo)

Aleksander Čeferin je lagal o delovnih izkušnjah kot funkcionar v NK Olimpija Ljubljana!
V enem izmed člankov smo raziskovali preteklost vplivnega slovenskega pravnika kot nogometnega funkcionarja v klubih FC Litija, FC Ljubljana Lawyers in NK Olimpija. Zaprosili smo za zapisnike na upravnih enotah Grosuplja, Litije in Ljubljane. V prvem primeru so nas napotili do povezave njihovega starega arhiva. Vodilni možje iz litijske upravne enote so nam poslali le dva zapisnika in nas napotili v skupno datoteko društev, kjer bi morali biti shranjeni vsi podatki društva in podjetja v Sloveniji. V primeru upravne enote iz slovenske prestolnice pa nam je uspelo dobiti vse zapisnike, za katere smo zaprosili.

Na uradni strani UEFA NZS piše, da je bil Aleksander Čeferin član izvršnega odbora pri NK Olimpija Ljubljana od leta 2006 do 2011. Zato nas je zanimalo, ali tudi uradni zapisniki potrjujejo sume, o katerih smo pisali v prejšnjem članku, ki si ga lahko preberete zgoraj v rdečem okencu.

V NK Olimpija Ljubljana so imeli dne 16.11.2006 še enega izmed občnih zborov društva. Na njem so odločali o sprejemu dnevnega reda, sprejemu poslovnika občnega zbora, izvolitvi delovnega predsedstva občnega zbora itd. … V točki 7 so odločali o volitvah organov društva. Izvoljeni so bili predsednik Franci Zavrl, za člane izvršnega odbora pa so bili izvoljeni Dušan Olaj, Damjan Korošec, Miloš Junkar, mag. Janez Sodržnik, Aleš Selan, Marko Kolbl, Boris Škraban in Groga Čenčič. Za člane nadzornega organa društva so izvolili Borisa Ferenčaka, Tineta Zupana in Milorada Orelja. Za člane disciplinske komisije so bili izvoljeni Karmen Lukša, Gorazd Trontelj in Stanka Damiša. Člani občnega zbora so jih soglasno izvolili. Nikjer nobenega Aleksandra Čeferina.

(Foto: Uradni podatki delovnih izkušenj Aleksandra Čeferina kot nogometnega funkcionarja na NZS in Uefa, Posnetek zaslona: NZS in Uefa)

Enak proces se je zgodil na naslednjih občnih zborih od leta 2007 do 2011. V letu 2007 ni bilo nobenih sprememb. Tako so leta 2008 za predsednico izvolili Katarino Benedik. Člani izvršnega odbora so postali Franci Zavrl, mag. Janez Sodržnik, Izet Rastoder, Dušan Olaj, Grega Čenčič, Miloš Junkar, Aleksandar Mičič, Bogdan Glavin, Uroš Sever, Lidija Golob, Miran Pavlin in Janko Popovič. Člani nadzornega odbora NK Olimpija Ljubljana so postali Damijan Korošec, Boris Ferenčak in Darka Srovin. Disciplinski člani društva so v letu 2008 postali Stanka Damiš, Silvo Osojnik in Islam Beširević. Spet ne duha ne  sluha o Aleksandru Čeferinu.

V letu 2009 je bil za predsednika ponovno izvoljen Franci Zavrl. Mesta v izvršnem odboru NK Olimpija Ljubljana so zasedli Katarina Benedik, Grogo Čenčič, Andrej Kocič, Janko Popovič, Izet Rastoder, Dušan Olaj in Bogdan Glavina.  Enako se zgodi v letu 2010 in 2011. V nobeno izmed organov društva NK Olimpija Ljubljana( predsednik, član izvršnega, nadzornega in disciplinskega organa društva)  ni bil izvoljen Aleksander Čeferin. To vam dokazujejo dokumenti pod besedilom. Zato je vprašanje za vse, ali Aleksander Čeferin zaradi prestižne funkcije lahko opraviči ta greh ali bi moral ponuditi odstop z mesta predsednika UEFA?

Sporočilo za javnost NK Olimpija leta 2010. (Foto: Posnetek zaslona-NK Olimpija)

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...