[EKSKLUZIVNO] Skrivnostno podjetje direktorja POP TV Pavla Vrabca prejelo kar sedem milijonov evrov nakazil!

Datum:

V sodnem registru podjetij smo pridobili podatke o poslovanju skrivnostne “oglaševalske agencije” IP84, d. o. o, za katero še ni slišal prav nihče iz kroga slovenskih oglaševalcev. Pri raziskovanju zgodbe o skrivnostnih podjetjih Pavla Vrabca smo govorili tako z našimi viri na POP TV kakor tudi z ljudmi, ki ga zasebno zelo dobro poznajo, in prav vsi so nam zatrdili, da prvič slišijo, da bi Vrabec imel kakršnokoli oglaševalsko agencijo.

                   

Pri raziskovanju zgodbe o skrivnostnem podjetju Pavla Vrabca smo naleteli na klasično “poštni nabiralnik” podjetje, saj na naslovu nismo našli nobene oznake, da podjetje tam dejansko obstaja, na spletu nismo našli ne spletne strani, ne profila na družbenih omrežjih. V sodnem registru sta vpisana zgolj in izključno dva podatka: e-naslov Vrabčeve soproge [email protected] in telefonska številka 01/534 79 84.

Milijoni evrov na “poštni nabiralnik” brez zaposlenih
Gre za podjetje IP84, d. o. o., ustanovljeno 20. 6. 2003 na naslovu Igriška ulica 3 v Ljubljani, katerega edini direktor je Pavel Vrabec. Slednji je poleg soproge Ingrid solastnik družbe v višini 50 % deleža, medtem ko je drugih 50 % v lasti njegove soproge.

Ob raziskovanju prihodkov Vrabčevega “poštnega nabiralnika” pa smo prišli do zneskov, ob katerih se nam je naravnost zavrtelo. Po uradnih podatkih iz sodnega registra je podjetje v 14 letih ustvarilo več kot sedem milijonov evrov čistih prihodkov.

Še bolj šokantno dejstvo o prihodkih Vrabčevega poštnega nabiralnika pa je podatek, da gre za podjetje brez enega samega uslužbenca. Kot izhaja iz sodnega registra, naj družba ne bi imela zaposlenega niti enega samega uslužbenca. Glede na to, da je javnosti znano, da je Pavel Vrabec generalni direktor televizije POP TV, se postavljata vprašanji, čemu je to podjetje namenjeno in zakaj je od leta 2003 na svoj transakcijski račun dobilo več kot sedem milijonov evrov. Pred leti se je sicer po Ljubljani na veliko govorilo, da naj bi Pavel Vrabec imel osebni davčni pregled, saj naj bi davčna uprava ugotovila veliko odstopanje med njegovimi prihodki in premoženjem. O ugotovitvah preiskave smo na FURS že poslali vprašanja.

Izpisek iz sodnega registra o družbenikih in poslovnih deležih.

Ob raziskovanju “poštnega nabiralnika” direktorja POP TV smo naleteli še na podjetje Hiša 3, d. o. o., ki deluje na naslovu Igriška ulica 8, v katerem naj bi delovala trgovina Hiša Flamant, v kateri naj bi Vrabčeva žena prodajala okrasne dodatke za dom. Kot izhaja iz sodnega registra, naj bi pred tedni, natančneje 7. 12. 2017, 100-odstotni lastnik družbe postala prav skrivnostna “oglaševalska agencija” IP84, ki naj bi iz lastništva izplačala Ingrid Vrabec, Špelo Bizjak in še enkrat Pavla Vrabca, ki je bil solastnik družbe od 12. 9. 2008.

Igriška ulica v Ljubljani, kjer naj bi delovalo skrivnostjo podjetje Pavla Vrabca.

Koliko je bila kupnina in koliko sta Vrabčeva pretočila denarja iz enega v drugo podjetje in ob tem izplačala Bizjakovo, za zdaj še ni znano, bomo pa v prihodnjih dneh skušali priti do celotnega ozadja zgodbe in ga razkrili našim bralcem. Še posebej pomenljivo je, da je Vrabec kot dejavnost svoje nove naložbe Hiša 3, d. o. o., registriral tudi dejavnost prodaje prepečenca, prodaje začimb, proizvodnjo preprog in tako naprej.

V dokaz dodajamo še podpisano izjavo Akt o ustanovitvi družbe Hiša 3, d. o. o., ki jo je na željo direktorja Pavla Vrabca overila notarka Nina Češarek v Kočevju.

 

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...