Sin predsednika republike Boruta Pahorja se je znašel v imeniku Državnega zbora RS – dela za stranko SD!

Datum:

Naslednica Komunistične partije Slovenije, stranka SD, najraje zaposluje otroke svojih visokih funkcionarjev. Zdaj pa so očitno poskrbeli še za sina predsednika republike. Luka Pečar Pahor se je namreč znašel v imeniku Državnega zbora RS, ker očitno opravlja prakso v poslanski skupini SD. Da bi izpadel manj sumljiv, se je prijavil samo z maminim priimkom, kot Luka Pečar.

                   

Predsednikov sin Luka Pečar Pahor je dobil službo v državnem zboru, v poslanski skupini Socialnih demokratov, v stranki, kjer je kariero začel njegov oče Borut Pahor, ko se je ta še imenovala Zveza komunistov.

Študent mednarodnih odnosov je postal bolje poznan javnosti potem, ko se je v času kampanje pred nedavnimi predsedniškimi volitvami odločil, da se z očetom napoti po dolgem in počez čez Slovenijo, kjer se je srečeval z državljankami in državljani ter s tem očetu pomagal v kampanji. Tako kot njegov oče, preden je ta postal predsednik republike, je aktiven v stranki SD, saj ga je bilo mogoče videti na kongresih Mladega foruma, podmladka SD. Očitno ga pri vključitvi v Židanovo stranko ni prav nič zmotilo, da je ta ista stranka njegovemu očetu zadrla nož v hrbet. Kakorkoli, očitno se mu je udejstvovanje v Židanovih vrstah le obrestovalo.

Foto: DZ

Našla se je tudi priložnost za Hanovo hčerko
Priznati je treba, da niti ni toliko presenetljivo, da se je v imeniku Državnega zbora RS znašel sin predsednika republike, namreč, kmalu po evropskih volitvah je prišla na površje novica, da si je evropska poslanka Fajonova za pomočnico izbrala Špelo Han, čeprav se je v javnosti na ves glas razglašala za veliko kritičarko nepotizma. Hčerka vodje poslanske skupine SD je po diplomi na FDV iz smeri komunikologija na temo spolnega nadlegovanja žensk na delovnem mestu dobila priložnost, da se izkaže kot pomočnica. Pred tem pa je opravljala prakso v evropski poslanski pisarni stranke SD.

Tanja Fajon, Špela Han in Matjaž Han (Foto: Facebook/STA)

Dvoličnost v stranki pa je dobro prišla na površje že pred evropskimi volitvami. Fajonova je namreč povsem spremenila svoje stališče glede migracij. Če je še lani govorila, da migracije ne predstavljajo težave, in pri tem nasprotnike migracij obkladala z žaljivkami, pa je tik pred volitvami obrnila ploščo. Po novem je tako pričela poudarjati, da mora biti “naš pristop do migracij” bolj “človeški in solidaren”, ter da se je treba “boriti proti nezakonitim migracijam, predvsem pa reševati težave tam, kjer so nastale in od koder ljudje bežijo”. Očitno je bil stolček v Bruslju tako privlačen, da se je brez težav odpovedala načelnosti in le priznala, da nezakonite migracije predstavljajo problem.

Če se spomnimo na dogajanje v času pred državnozborskimi volitvami; lahko smo videli, kako kritični so bili v stranki SD do stranke SMC in nekdanjega predsednika vlade Mira Cerarja, čeprav so ga v času raznih interpelacij zvesto branili z namenom, da bi se čim dlje ohranili na oblasti. Čeprav so se nekdanji koalicijski partnerji medsebojno obtoževali in prelagali krivdo eni na druge, so se tokrat vnovič znašli skupaj kot koalicijski partnerji, razlika je le ta, da je Cerarja nadomestil Marjan Šarec. Z vstopom v Šarčevo koalicijo so dokazali, da niso načelni in da lahko brez težav sodelujejo z nekom, ki so ga nedavno obtoževali krivde, dokler se lahko oklepajo oblasti. Na oblasti lahko namreč poskrbijo za svoje in s tem krepijo gosto mrežo. Kdor zna, pač zna.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...

Hrvaška: Cene bencina gor, dizel nespremenjen

Hrvaška vlada je v ponedeljek določila nove cene pogonskih...

[Nova podražitev]: Dizel na Hrvaškem že skoraj 8 centov cenejši kot v Sloveniji

Nov teden, nova podražitev. Globalno gibanje cen naftnih derivatov...