Ekstremisti Islamske države pozvali podpornike k napadom na ameriški dan neodvisnosti 4. julija!

Datum:

Ekstremisti Islamske države so že pozvali svoje podpornike k napadom 4. julija, ko v ZDA praznujejo dan neodvisnosti, FBI pa je pozval k previdnosti ob praznovanjih zaradi morebitnih napadov podpornikov bele nadvlade.

Praznovanja ob dnevu neodvisnosti v Združenih državah Amerike, ki jih prirejajo 4. julija, bi lahko letos postala tarča tako skrajne islamistične teroristične skupine Islamska država kot tudi domačih podpornikov bele nadvlade. Strah se je razširil, ko je bila razkrita grozeča propaganda IS, ki je pozivala k povračilnim ukrepom nad ZDA, kot poroča Daily Mail, pa je vključevala New York in Washington DC. Prav tako je material vključeval podobo ameriškega predsednika Donalda Trumpa v oranžni obleki, za njim pa so stali džihadisti v okolici britanskega parlamenta in Big Bena.

FBI spremlja okoli tisoč islamističnih ekstremistov
Zvezni preiskovalni urad FBI je pred kongresom potrdil, da trenutno spremlja okrog tisoč domačih posameznikov, ki so se radikalizirali s strani IS in drugih tujih terorističnih skupin, prejšnji mesec so na primer ujeli sirskega “begunca”, ki je že načrtoval bombni napad na cerkev v pensilvanskem Pittsburghu.

Teroristi ISIS (Vir: Twitter)

Težavo predstavljajo tudi podporniki bele nadvlade
FBI pa je opozoril tudi na to, da preiskuje okrog 850 potencialnih domačih teroristov, ki jih v veliki meri predstavljajo podporniki bele nadvlade in bi prav tako za napade utegnili izkoristiti praznovanja ob dnevu neodvisnosti.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki