fbpx

[Video] To so teroristi Islamske države, za katerimi se je v Evropi izgubila vsaka sled!

ISIS teroristi (vir: twitter)

Evropa se je prisiljena soočiti z realnostjo. S porazom Islamske države v Iraku in Siriji je prišlo v ospredje vprašanje povratnikov, ki so pred leti odšli na Bližnji vzhod, da bi se borili za ISIS. Nekateri so se vrnili domov, za drugimi pa se je ob vstopu v Evropo izgubila vsaka sled.

Nemška vlada je izgubila sled za celo vrsto nemških državljanov, ki so se odšli v Sirijo in Irak pred leti bojevat za teroristično Islamsko državo. Informacijo je po poročanju Gatestone inštituta razkrilo nemško notranje ministrstvo po tem, ko je vprašanje postavila generalna sekretarka Svobodne demokratske stranke Linda Teuteberg.

Nemško notranje ministrstvo nima informacije o nahajanju vsaj 160 nemških državljanov, ki so se pridružili ISIS. Po mnenju nemškega notranjega ministrstva je del njih umrl v bojih, drugi pa naj bi se skrivali ali skušali vrniti nazaj v Nemčijo.

Groza: Na sosednjem Madžarskem prijeli poveljnika ISIS , ki je 44 žrtev ukazal zažgati žive – Preiskava pokazala, da je po Evropi potoval z EU kreditno kartico za migrante, prejemal je po 500 evrov pomoči mesečno!

Iz Nemčije naj bi se IS pridružilo okoli 1.050 nemških državljanov, od tega se jih je do sedaj v Nemčijo vrnila približno tretjina (350). Še 220 naj bi jih bilo ubitih v bojih, medtem ko jih je bilo 120 pridržanih v Iraku in Siriji. V Iraku in Siriji naj bi se nahajalo še vsaj 138 otrok teroristov, ki so zapustili Nemčijo, da bi se pridružili ISIS.

Ob tem je potrebno spomniti, da so se številni teroristi povratniki že uspeli neopaženo prebiti v Evropo. Dokaz za to je tudi podatek, da je večina teroristov, ki so izvedli serijo terorističnih napadov v Parizu leta 2015, v katerih je umrlo 30 ljudi, še 360 pa je bilo poškodovanih, vstopila v Evropo skrita med preostalimi migranti. O slednjem se je prepričala tudi aktivistka in neodvisna novinarka Lauren Southern med snemanjem dokumentarca “Brez meja”, ko je obiskala Morio, migrantski kamp na Lezbosu, kjer številni migranti živijo v strahu pred pripadniki ISIS, ki so pomešani z njimi.

Iz Evrope k ISIS več kot 13 tisoč ljudi
A manjkajoči teroristi niso zgolj nemški ali francoski problem. Po podatkih Mednarodnega centra za študije radikalizacije (ICSR) na King’s Collegeu v Londonu naj bi se več kot 5.900 ljudi iz Zahodne Evrope pridružilo ISIS, od tega 3.379 moških, 1.023 žensk in 1.502 “mladoletnikov”. Še 7.250 teroristov naj bi odšlo k Islamski državi iz Vzhodne Evrope.

Po ozemeljskem porazu džihadisti ISIS v Evropi načrtujejo nove napade, ugrabitve in samomorilske eksplozije!

Od takrat se je po ocenah ICSR približno 1.765 teroristov vrnilo v Zahodno Evropo in še 784 v Vzhodno Evropo. Vsaj 800 naj bi jih držale v priporu kurdske oborožene sile na severu Sirije. Poleg njih naj bi bilo v priporu po podatkih Reutersa še okoli 700 džihadističnih žen in 1.500 otrok. Še vedno pa ostaja nejasno, koliko jih je bilo pobitih.

V Avstrijo se je vrnilo 93 od 250 teroristov ISIS, v Belgijo se jih je od 500 vrnilo 123, v Veliko Britanijo se jih je od 850 vrnilo 425, na Dansko je prišlo nazaj 72 od 145 teroristov. V Francijo se jih je vrnilo 400 od 1.000, v Italijo 11 od 129, na Nizozemskem so sprejeli 60 od 300 teroristov in v Španiji 30 od 210 teroristov, ki so se pridružili ISIS. Na Švedskem naj bi se od 300 teroristov v državo doslej vrnilo okoli 150, a imajo oblasti podatke, kje se nahajajo, za največ 16 teroristov in 10 otrok.

Izgubljena sled – do naslednjega terorističnega napada
Za drugimi naj bi se izgubila vsaka sled. Preostalih niti ni tako malo in kakor smo že v preteklosti poročali, ISIS je poražen v Sirji in Iraku, a ta kača še zdaleč ni mrtva. Svoje delovanje naj bi skušali preseliti v Afganistan, Indijo in Nigerijo. Delovanje so skušali razširiti tudi na Filipine. Del teroristov je tako res mogoče iskat tam. A koliko jih čaka na svojo priložnost za sejanje smrti in terorja po Evropi, zaenkrat ostaja neznanka.

Ivan Šokić