Žena kralja drog El Chapa aretirana v Virginiji

Datum:

Emma Coronel Aispuro, nekdanja ameriška lepotna kraljica in žena verjetno najbolj razvpitega kralja drog na svetu, Joaquina ‘El Chapa’ Guzmana,  je bila aretirana v ZDA zaradi domnevnega trgovanja z mamili. 31-letnica, ki ima dvojno – ameriško in mehiško državljanstvo, je bila na mednarodnem letališču Dulles v Chantillyju (Virginija) pridržana “zaradi obtožb, povezanih z njeno domnevno vpletenostjo v mednarodno trgovino z mamili”, je v ponedeljek poročalo ameriško pravosodno ministrstvo.

Žensko, ki se je poročila z El Chapom, ko je bila stara vsega 18 let, obtožujejo zarote distribucije več kilogramov heroina, več kot pet kilogramov kokaina, 500 gramov metamfetaminov in več kot 1000 kilogramov konoplje.

Poleg množice obtožb, povezanih z izbrano trgovino njenega zakonca, je Aispurova obtožena tudi tega, da je dvakrat načrtovala pobeg svojega soproga, vključno z drznim pobegom iz največjega mehiškega zapora skozi 1,5 km dolg podzemni predor, ki naj bi ga izvedli 11. julija 2015. Po navedbah medijev je bila tudi med tistimi, ki stojijo za še enim poskusom Guzmanovega pobega iz istega zapora, potem ko so ga januarja 2016 ponovno zavzele mehiške oblasti.

Mamilarski kralj Joaquin Guzman, znan po vzdevku El Chapo. (Foto: STA)

Zapletlo se je po tem, ko so uradniki zapora odkrili vhod v še en potencialni podzemni predor zunaj objekta. Njegovi upi, da bo dosegel svobodo, so očitno propadli, zato naj bi soustanovitelj kartela Sinaloa oblasti prosil, naj pospešijo njegovo premestitev v ZDA zaradi hudih razmer v mehiškem zaporu.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...