Evropski poslanec Zver izvoljen za podpredsednika odbora Evropskega parlamenta za kulturo in izobraževanje

Datum:

Evropski poslanec dr. Milan Zver je bil danes izvoljen za četrtega podpredsednika odbora Evropskega parlamenta za kulturo in izobraževanje. Evropskega poslanca Zvera je za podpredsednika predlagala poslanska skupina Evropske ljudske stranke, njegovo nominacijo pa je predstavila koordinatorica ELS skupine v odboru CULT Michaela Šojdrova, ki je dejala, da ji je v veliko čast, da lahko predstavi njegovo nominacijo, pri čemer je poudarila, da je Zver vsem evropskim poslancem dobro poznan predvsem kot stalni poročevalec za program Erasmus+.

Dr. Zver je neomajen pogajalec za program Erasmus+,” je ob tem poudarila Michaela Šojdrova. Tudi predsednica odbora CULT Sabine Verheyen je ob izvolitvi evropskega poslanca dr. Milana Zvera za podpredsednika dejala, da se veseli dobrega sodelovanja s poslancem.

Evropski poslanec Zver se je po izvolitvi zahvalil poslancem za zaupanje in ob tem izpostavil tudi veliko pohvalo svoji predhodnici Andreji Bosckor, ki je doslej opravljala odlično delo in dodal, da bo skušal tudi sam delo opraviti enako odlično.

Odbor CULT je po Poslovniku Evropskega parlamenta pristojen za vse vidike, povezane s kulturo v Uniji, kot so širjenje kulture, kulturna dediščina, kulturna in jezikovna raznolikost, pa tudi izobraževanje, avdiovizualna politika, informacijska in medijska politika ter vidiki informacijske družbe, področja mladine in športa, povezani s kulturo in izobraževanjem. Evropski parlament ima pri sprejemanju novih zakonov in nadzorovanju izvajanja programov Unije na teh področjih vlogo, ki je enakovredna vlogi vlad držav članic. Odbor je v tem okviru pristojen za program Erasmus+ (za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport), program Ustvarjalna Evropa (za podporo evropskega kulturnega in ustvarjalnega sektorja) ter program evropske solidarnostne enote. Evropski poslanec Zver se bo tako pridružil še trem podpredsednikom iz vrst evropskih poslancev, ki prihajajo iz Nemčije, Latvije in Romunije.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Pokojnine – stvari so blizu vrelišča

"Ne vem, kako bodo prihodnjo zimo preživeli naši upokojenci....

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

[Video] Iranske oblasti potrdile smrt “teheranskega mesarja”

Iranski mediji so potrdili smrt iranskega predsednika Ebrahima Raisija...

49 – letni motorist umrl na kraju nesreče

Včeraj okoli 13.30 je bila policija obveščena o prometni...