Slavni igralec iz filma Hitri in drzni je strahopetec: Kitajski se je skesano opravičil, ker je dejal, da je Tajvan država!

Datum:

Uporabniki družbenih omrežij so množično kritizirali slavnega Hollywoodskega igralca Johna Ceno, ker je upognil hrbtenico pred Kitajsko. Slednji se je namreč strahopetno opravičil, da je Tajvan imenoval za državo, in sicer med promocijo svojega prihajajočega filma “F9”. 

                   

Hollywoodski igralec John Cena je opravičilo podal na kitajskem družbenem omrežju Weibo, objavil pa ga je v mandarinščini (uradni kitajščini). Kitajska, ki pričakovano predstavlja velikanski trg za gledalce novega filma Cene, je na njegovo izjavo, da gre pri Tajvanu za “državo”, reagirala izjemno kritično. Tajvan Kitajci namreč dojemajo kot del svoje države, poroča Breitbart.

Kot je pojasnil je “naredil napako”. Ob tem je še pristavil, da mora “povedati nekaj zelo pomembnega“: da “ljubi in spoštuje Kitajsko”, da mu je “zelo žal za to napako“, in da se še enkrat iskreno “opravičuje” ter da “morajo razumeti, da resnično ljubi in spoštuje Kitajsko in kitajsko ljudstvo”. Zadevo pa so z vso silovitostjo pograbili uporabniki Twitterja in Ceno dobesedno razčetverili, saj so prepričani, da ljubi zlasti kitajski denar.

https://twitter.com/FreedomGoats/status/1397542266152030212?s=20

Oglasili so se tudi nekateri ameriški politiki, denimo republikanski senator Tom Cotton, ki je potezo označil za “patetično”, oster odziv pa so mu namenili celo demokratski liberalci, denimo Keith Olbermann: “Kako sramotno, Cena. Tajvan je država in demokracija. Opravičil si se zgolj diktaturi. Takšna strahopetnost od Johna Cene. Osupljivo.”

Cena se ne zaveda posledic svojega strahopetnega ravnanja na domačem ameriškem trgu
Nekateri pa so opozorili na dejstvo, da Hollywood trepeta pred Kitajsko, saj so od kitajskega trga odvisni številni njegovi filmi. Poteza Cene obenem kaže tudi na dejstvo, da Hollywood postavlja dobiček pred resnico, moralo in domoljubje. Spet drugi pa so opozorili na kršenje človekovih pravic na Kitajskem, genocid nad Ujguri itd. A Cena se očitno ne zaveda škodljivih posledic svojega strahopetnega dejanja doma v ZDA.

https://twitter.com/ChrisMurphyCT/status/1397379480780517382?s=20

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...