#Fakenews: “Novinar” Dejan Karba spet grdo laže – Zdaj piše, da na taboru v Bovcu stranki SDS kuha vojska in da to plačujemo davkoplačevalci!

Datum:

Režimski novinar Dnevnika Dejan Karba, ki si je v preteklosti že večkrat izmišljal laži, s katerimi je skušal očrniti Slovensko demokratsko stranko in njenega predsednika Janeza Janšo ter bil zato tudi obsojen na sodišču, je znova udaril. Tokrat si je v sredini tiskani izjavi omenjenega režimskega časopisa izmislil zgodbo o tem, da slovenska vojska kuha malice za tabor SDS, ki v teh dneh poteka v Lepeni pri Bovcu. Karba je namreč zapisal, “da se po službeni dolžnosti tabora zadnja leta udeležujejo tudi pripadniki kuharske ekipe Slovenske vojske, ki bodo privržencem politične stranke vseh štirinajst dni kuhali in razdeljevali hrano tudi letos in da vojski pri kuhi zato pomagamo kar vsi slovenski davkoplačevalci”. Njegove navedbe ne bi mogle biti dlje od resnice, mu odgovarjajo iz največje opozicijske stranke, saj so v resnici pri kuhanju pomagali lokalni gasilci iz Bovca, pa še to samo en dan, minulo soboto, za kar jim je stranka SDS tudi plačala. V oči bodejo tudi njegovi pristranski komentarji, saj člane stranka napada z besedami, “da stranka med svoje privržence ni razdelila le ideologije, temveč predvsem kruha in iger ter da zna poskrbeti za navidezno regularnost svojih dejanj”. V nadaljevanju pa piše, da je bilo sicer vse skladno z zakonom.

Naj spomnimo. V soboto je v Bovcu potekalo tradicionalno srečanje občinskih in mestnih odborov Slovenske demokratske stranke, osrednja prireditev pa je bila neke vrste uvod v 22. poletni tabor SDS, ki traja zadnja dva tedna v mesecu juliju. Slavnostni govornik je bil tudi predsednik stranke SDS Janez Janša, zbrane je nagovoril bovški župan Valter Mlekuž. Tradicionalno druženje so popestrili tudi z glasbenim in kulturnim programom, obvezni del je bila tudi tradicionalna slovenska kulinarika. Na Dnevniku jim je uspelo iz tega narediti senzacionalno zgodbo o tem, kako so sobotni piknik financirali vsi slovenski davkoplačevalci in kako so “golaž” kuhali tudi slovenski vojaki.

V SDS so se na lažnive zapise novinarja Dejana Karbe že odzvali in na Dnevnik poslali zahtevek za popravek, ki ga bodo v omenjenem režimskem mediju, glede na pretekle izkušnje, bržkone hitro objavili, saj je Karba svojemu prejšnjemu delodajalcu, časopisnih hiši Delo (od koder je sicer pred kratkim moral oditi) nakopal odškodninsko tožbo, saj je primorana SDS-u plačati 10 tisoč evrov.

Foto: Dnevnik.

SDS: Ne vemo, kje je Karba slišal takšne neumnosti, morda si jih je spet preprosto izmislil
“Trditev, da slovenska vojska kuha za tabor SDS, je čista laž,”
so nam potrdili v njihovi službi za odnose z javnostjo. “Avtor članka Dejan Karba je navedel eklatantno laž, da se po službeni dolžnosti tabora zadnja leta udeležujejo tudi pripadniki kuharske ekipe Slovenske vojske, ki bodo privržencem politične  stranke  vseh štirinajst dni kuhali in razdeljevali hrano tudi letos ter da bodo SDS pri kuhi prek Slovenske vojske pomagali kar vsi davkoplačevalci. Kje je avtor slišal takšno neumnost, nam ni znano, morda pa si jo je preprosto izmislil, kot je to v preteklosti že storil za nek drugi časopis, ki se je v teh dneh moral opravičiti za njegove laži,” so nam obrazložili.

Kot so še povedali, so namreč na srečanju odborov 22. julija 2017, s katerim je SDS otvorila letošnji že 22. poletni tabor, za topli obrok poskrbeli bovški gasilci, stranka pa je  za  to  storitev  plačala. Za  lokalne  kulinarične  dobrote  so  poskrbeli  odbori  Slovenske demokratske stranke, preostalih 14 dni tabora pa prehrana sploh ni organizirana.

Foto: Dnevnik.

SDS za kuhanje najela gasilce in jim za storitve ustrezno plačala
Za kaj torej gre? Gasilska zveza Slovenije je ena od organizacij, ki preko civilno-vojaškega sodelovanja uporablja storitve Slovenske vojske. Gasilci imajo od SV torej sposojeno kuhalno opremo, hrano pa pripravljajo na številnih dogodkih, številnim organizacijam, med drugim tudi na taboru SDS. Največja opozicijska stranka za pripravo približno 1000 obrokov gasilem plača nekaj tisoč evrov, kje pa si GZS sposodi svojo opremo, ni problem stranke. Zato so trditve, da slovenska vojska kuha za SDS, neresnične, zavajujoče in predvsem škodoželjne.

Ni prvič, da je Karba o SDS pisal laži. Naj spomnimo, časopisna hiša Delo je po letih pravosodnih izgubila bitko s s stranko SDS, potem ko jo je slednja tožila zaradi prispevka, objavljenega 23. novembra 2009 pod naslovom: “Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč v njegovi stranki SDS”. Avtor članka je bil, jasno, Dejan Karba. SDS je tožila časopisno hišo Delo in terjala javno opravičilo ter izplačilo 300.000 evrov odškodnine. Prvostopenjsko sodišče je odločilo, da mora Delo tožnici plačati 10.000 evrov odškodnine in se ji javno opravičiti. Ker pa se je Delo na odločitev prvostopenjskega sodišča vložilo pritožbo, je slednja romala na višje sodišče. Prav tako je pritožbo vložila SDS. Višje sodišče jo je sicer zavrnilo, časopisni hiši Delo pa ugodilo, tako da ji ni bilo treba plačati niti odškodnine niti se javno opravičiti.

Karba se je podlo spravil tudi že na družino Janeza Janše in kardinala Franceta Rodeta
Na koncu je sodba priromala na Ustavno sodišče RS, ki je 24. aprila leta 2013 razveljavilo sodbo v delu, ki se nanaša na javno opravičilo in jo vrnilo v ponovno sojenje na višje sodišče. Sodnice Tadeja Primožič, Metoda Orehar Ivanc in Tanja Kumer so nato odločile, da se mora Delo za svoje lažnive in zavajajoče trditve javno opravičiti. Tako smo šele osem let po objavi članka v Delu prišli do epiloga, ki je dokazal, da časopisna hiša Delo, predvsem pa novinar Dejan Karba, ustvarjata lažne novice, ki koristijo stricem iz ozadja. Nič drugače ni zdaj, ko Karba dela za konkurenčni režimski medij, Dnevnik.

Karba se je v preteklosti znal spraviti tudi osebno na družino Janeza Janšo, ko je preko sms sporočila poklical policijo oz. njihovo piar službo in povedal, da ima informacije o tem, da naj bi predsedniku vlade Janezu Janši umrl sin Črtomir, ki naj bi bil poln uspaval. Karba si je drznil še vprašati, če “policija kaj dela na tem”. Karba in Delo pa sta si v preteklosti nakopala še odškodninski zahtevek v višini 30 tisoč evrov s strani kardinala Franceta Rodeta, o katerem je Karba prav tako trosil podle neresnice o njegovem nezakonskem otroku Petru.

L. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...