[Video] Visoke kazni na Tajvanu: oglobljen s tri tisoč evri, ker je za osem sekund zapustil samoizolacijo!

Datum:

Tajvan, otok, ki ga Peking obravnava kot integralni del Kitajske, je med vsemi državami sveta sprejel ene najstrožjih ukrepov proti pandemiji. Od pričetka pa vse do danes so izmed 23 milijonov prebivalcev zabeležili le 700 primerov. Kako strogi so ukrepi pokaže primer enega od tamkajšnjih delavcev, ki je bil kaznovan s približno tri tisoč evri kazni (pretvorjeno iz ameriških dolarjev, 3600 dolarjev), ker je za osem sekund zapustil svojo sobo v karanteni, pri čemer so ga ujele kamere.

Tajvan, otok, ki ga Peking obravnava kot del Kitajske, ima najbrž najstrožje ukrepe na svetu, ukrepe, ob katerih bi se Slovencem skoraj zagotovo zmešalo. Filipinski migrantski delavec, ki je bil v 14 dnevni samoizolaciji, je svojo sobo zapustil za osem sekund, ker je kolegu v samoizolaciji (Tajvanci imajo strog ukrep samoizolacije za vse in tudi za to posebej namenjene hotele) želel na mizo odložiti neko stvar, pri čemer sta se držala t.i. socialne distance. Ker so ga ujele kamere, je bil oglobljen za približno tri tisoč evrov.

Najdražjih osem sekund v življenju
Tajvan ima več kot desetkrat več prebivalcev kot Slovenija, a je doslej zabeležil le 700 primer okužbe z virusom covid-19. Drakonske kazni in ukrepi, od kakršnih se zvrti v glavi, so k temu gotovo pripomogli. Nesrečni Filipinec, ki je moral v obvezno 14 dnevno karanteno, ko je prispel na Tajvan, je svojo sobo zapustil za le nekaj trenutkov, natančneje osem sekund. Svojemu kolegu v karanteni v sosednji sobi je želel predati nek predmet, pri tem pa sta se še držala zapovedi socialne distance.

Toda ujele so ga kamere so ga ujele in medtem ko ni znano, ali je drugi udeleženec bil prav tako kaznovan, zanj ni bilo nobene milosti. To je gotovo bilo najdražjih osem sekund njegovega življenja, domnevamo pa, da je za filipinskega migrantskega delavca tri tisoč evrov kar velik zalogaj.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...