Slovenijo zajelo obilno deževje, na Gorenjskem pa so padavine ustvarile pravo zimsko idilo

Datum:

Medtem ko na Obali odstranjujejo posledice dolgotrajnega in obilnega deževja zaradi poplavljanja morja in rek, je v hladnejših predeloih na Gorenjskem ponoči zapadlo med 40 in 50 centimetri snega, med drugim tudi v Kranjski Gori, kjer je snežilo vso noč in ustvarilo pravo snežno idilo. Več kot 50 centimetrov snega so izmerili v Ratečah in višje ležečih predelih nad Kranjsko goro, Mojstrano in Jesenicami. 

Slovenijo je zajelo dolgotrajno deževje in je zaradi visokih voda poplavljalo morje. Največ težav je bilo v dolini Dragonje, med drugim je zalilo cesto proti mejnemu prehodu Dragonja. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je morje poplavljalo tudi v Piranu, vendar so težavo preprečili z namestitvijo baraž. Količine deževja pa je v hladnejših predelih zamenjal sneg.

Na določenih višjih predelih Gorenjske, pa je tamkajšnje prebivalce presenetil sneg, kjer je ponekod zapadlo skoraj pol metra snega. Med drugim so v Kranjski Gori in Mojstrani priča pravi snežni pravljici in jih čaka danes kar nekaj dela z odmetavanjem snega.

V Kranjski Gori je sneg ustvaril pravo snežno pravljico (Foto: Facebook)

Tamkajšnji prebivalci so humoristično dejali, da je sneg izvedel totalni “lockdown” avtomobilov in deluje bolje od ukrepov vlade, saj so prebivalci prisiljeni ob taki količini snega ostati doma. Na Gorenjskem so na cestah vladale prave snežne razmere, ki so kljubovale cestnim podjetjem.

Mejni prehod Ljubelj (Foto: Facebook)
Lesce (Foto: Facebook)
Dovje (Foto: Facebook)

Medtem ko je na Kredarici snežna odeja debela kar 2,5 metra, je v Ratečah zapadlo 57 cm snega. Skoraj pol metra snega so izmerili na Planini pod Golico, ne Blegošu pa 29 cm snega.

Kranjska Gora (Foto: Facebook)

Sneženje je Planico spremljalo celo noč, zdaj pa jih čaka veliko dela pred preizkusom letalnice, ki je pripravljena na prihajajoči vzlet skakalcev.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...