Forum za kmetijstvo SDS: Policija naj ukrepa zoper Valerijo Podgornik

Datum:

V Forumu za kmetijstvo in podeželje pri SDS pozdravljajo ukrep Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki je danes pričela z vračilom nezakonito odvzetih živali na kmetiji v Posavju. A želijo, da se raziščejo vse okoliščine odvzema.

Veseli nas, da vsi postopki tečejo v smeri, kot smo jo zapisali v odzivu na odvzem. Na kmetiji so uredili rejo in zagotavljajo dobrobit rejnih živali. Inšpektorica Danuša Štiglic je umaknjena iz postopka, še vedno pa pričakujemo izredno odpoved delovnega razmerja zaradi očitne in dokazane prekoračitve pooblastil. In kar je najpomembnejše, živali se vračajo na kmetijo. Vsaj v tem delu lahko zatrdimo, da se vrača zaupanje v pravno državo in postopke, ki jih vodijo inšpektorji,” so zapisali v Forumu za kmetijstvo in podeželje pri SDS.

V Forumu tudi pozivajo policijo, da ukrepajo zoper Valerijo Podgornik, zaradi nezakonitega vstopa nepooblaščene osebe na kmetijo. Podgornikova, je sicer članica društva za zaščito konj, a nima opravljenega usposabljanja pri nacionalnem centru za dobrobit živali. Ker teh pogojev ta aktivistka ni izpolnjevala, ni imela česa iskati na posestvu kmetije Možgan. Še bolj pa preseneča dejstvo. da  je aktivistka eno od odvzetih živali kar dobesedno odvzela, naslednji dan pa začela preko družbenih omrežij zbirati tudi denar zanjo.

V Forumu za kmetijstvo in podeželje pri SDS za kmetijstvo in podeželje pri SDS prav tako Od Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pričakujejo takojšnjo zaustavitev izvajanja zakona v z zadnjo spremembo spremenjenih členih Zakona o zaščiti živali in takojšnjo pripravo sprememb tega zakona, ki bodo usklajeni s stroko, kmetijskimi organizacijami in ustavo.

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...