Narod strada, otroci socialističnih predsednikov Venezuele pa imajo na bankah milijarde ter vozijo zlate ferrarije

Datum:

V socializmu so vsi enaki, a kot kaže, so nekateri vseeno nekoliko bolj enaki kot drugi. Medtem ko naslovnice iz Venezuele dnevno polnijo novice o lačnih otrocih, beguncih, ki bežijo čez mejo, in splošnem pomanjkanju osnovnih dobrin, pa se tamkajšnjim socialističnim elitam, vključno z otroki socialističnih vodij, godi mnogo bolje!

Druga najstarejša hči pokojnega socialističnega vodje Huga Chaveza ima v ameriški in andorski banki za 3,8 milijarde evrov premoženja. Številni mediji so, kot smo že poročali na Nova24TV, razkrili različne transakcije, med katerimi so tudi milijonski dvigi denarja iz ameriške banke. Maria Gabriela Chavez pa ni edina, ki si je nakopala milijarde v sumljivih okoliščinah. Številnim ljudem okoli Chaveza je namreč na nepošten način uspelo zgraditi osebno bogastvo, ki so ga skrili v tujih bankah. Alejandro Andrade, ki je bil venezuelski minister za zakladništvo med letoma 2007 in 2010, ima na švicarski banki domnevno kar 10,6 milijarde evrov, je takrat poročal Daily Mail. Po drugi strani pa je Chavez med svojo vladavino razlastil številne premožne industrialce, ki so do svojega bogastva prišli s trdim delom. Celo več, na javnih shodih je premožne ljudi označeval za lene ljudi. Leta 2010 je tako izjavil, da “bogati ne delajo, saj so leni. Vsak dan pijejo viski in se drogirajo ter potujejo naokoli”.

Tudi Madurovim otrokom se godi dobro
Tudi Nicolas Ernesto Maduro Guerra, ki je edini sin venezuelskega diktatorja Nicolása Madura, je dobro založen z denarjem in materialnimi dobrinami, česar se sploh ne trudi skriti, pa četudi do njih ni prišel ne po svojih zaslugah ne na kakršenkoli drug pošten način. Po svetu se namreč brezobzirno vozi z zlatim ferrarijem, vrednim prek 200 tisoč evrov. Nicolas Maduro mlajši ima po zaslugi svojega očeta v socialistični stranki številne pomembne položaje. Revnim rad modruje o solidarnosti, naslednji trenutek pa skoči v zlatega ferrarija. Gre za licemerstvo, ki ga lahko vidimo pri vseh socialistih in koruptivnih diktatorjih.

Foto: YouTube

Maduro sprožil val zgražanja, medtem ko narod strada, se je mastil ob pregrešno dragih zrezkih
Tudi sam diktator Maduro nima sramu pred razkazovanjem izživljanja na račun sestradanega ljudstva, veliko pozornosti je vzbudil pred meseci, ko se je brez kakršnekoli slabe vesti v Istanbulu mastil s pregrešno dragim zrezkom v luksuzni restavraciji Nusr Et v lasti slavnega turškega kuharja Nusreta Gokceja, bolj znanega po vzdevku Salt Bae, privoščil pa si je tudi cigaro. New York Observer je takrat poročal, da se v restavraciji v New Yorku, ki je del verige turškega kuharja, cena zrezka giblje med 70 in 275 ameriškimi dolarji (od 60 do 235 evrov). Sicer pa se je slavni kuhar socialističnemu diktatorju zahvalil za obisk.

Nicolas Maduro in Salt Bae (Foto: posnetek zaslona)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...