Grozljive usode venezuelskih otrok – ti plačujejo najvišjo ceno za socialistični eksperiment!

Foto: epa

Največjo ceno za propadel socialistični eksperiment v Venezueli plačujejo otroci. Ti se po poročanjih medijev spopadajo z lakoto, boleznimi, nekateri so zapuščeni ali pa jih celo prodajo pedofilom.

Kar eden izmed sedmih otrok se v Venezueli spopada s podhranjenostjo, saj niti dohodki zaposlenih staršev ne zadoščajo več za hitro naraščajoče stroške vsakodnevnih potrebščin. Kot poroča Daily Mail, posledično številne matere prodajajo svoje otroke za spolne usluge, da bi lahko kupile hrano, mnogi starši pa so svoje otroke enostavno pustili na ulicah, da bi se sami znašli. V z zalogami nafte najbogatejši državi na svetu in še ne tako dolgo nazaj najbogatejši latinskoameriški državi je prav tako popolnoma razpadel zdravstveni sistem. Tudi to najbolj občutijo najšibkejši, kot so otroci, ki mnogokrat umirajo za običajnimi ozdravljivimi boleznimi.

Tudi v Caracasu, kjer je bila nekoč najboljša oskrba v regiji, bolnišnice ne funkcionirajo več
Prav tako otroci zaradi propadlega zdravstvenega sistema in pomanjkanja zdravil umirajo zaradi običajnih ozdravljivih bolezni, kot so pljučnica, ošpice, davica ali driska. Otroška bolnišnica Hospital de Niños José Manuel de los Ríos v Caracasu je zaradi pomanjkanja sredstev in vmešavanja brutalnega režima Nicolása Madura ostala brez večine opreme, tam ni več niti rentgenov niti naprav za računalniško tomografijo (CT). Devet izmed dvanajstih operacijskih dvoran je bilo zaprtih in kar 310 od 400 postelj ni več v uporabi. Direktor bolnišnice dr. Huniades Urbina priča o resnosti situacije: “Venezuela je bila nekoč najbogatejša država v Latinski Ameriki. Pacienti so prihajali v Caracas, ker smo zagotavljali najboljšo bolnišnično oskrbo, zdaj pa ne moremo več niti nahraniti pacientov.” Statistik o tem, koliko otrok je umrlo lani, ni, so pa zgovorne statistike za leto 2017. Umrlo je kar 30,9 otroka na tisoč prebivalcev, stopnja pa se je podvojila v primerjavi s tisto izpred desetih let, ko je znašla 16,6 umrlega otroka na tisoč prebivalcev.

Hospital de Niños José Manuel de los Ríos, Caracas (Foto: Twitter)

V sirotišnici v zaledju Caracasa 27 zapuščenih otrok s tragičnimi zgodbami
Še ena tragična zgodba se skriva v podeželski hiši visoko nad Caracasom, kjer deluje sirotišnica organizacije Fundacion la Casa de Ana, kjer živi 27 otrok, ki bi bili sicer na ulici. Številne deklice tam so žrtve spolnih zlorab, eden izmed dečkov pa je v sirotišnico prišel po tem, ko mu je mama razbila glavo. Številne otroke so njihovi straši, preden so prišli v sirotišnico, enostavno prodali pedofilom. Prostovoljka Carolina Santander je za Daily Mail pojasnila: “Ekstremna revščina je glavni razlog, da so ti otroci tukaj. Nekateri so bili spolno zlorabljeni, nekateri so bili prodani moškim za denar, vsi so bili zapuščeni. Njihovi starši si niso več mogli privoščiti, da bi jih obdržali.”

Brezdomni otrok v Caracasu (Foto: Facebook)

J. Ž.

 • samsara

  V Levici in tam okrog, pravijo, da boljše in lepše kot je tam, že ne bi moglo biti.

  Tekovine press

 • Andrej

  In kdaj bodo skrajni levičarji iz SVOJEGA kaj prispevali k rešitvi tega hudega problema in stiske? Ponavljam, iz SVOJEGA!

  • ZatonMesecnikov

   Tudi sam sem opazil. da ni levičarja, ki bi dal kaj za charity. Ali pa v pušco pri Župniku spustil kakšen cent.

   Samo obtožujejo nekaj, kako bi drugi morali dati zanj. Za Charity, ne pa v pušco, da se razumemo. Oni so očitno sistemski filozofi in iščejo družbene rešitve problema. Tako kot pol pot nekoč….

   • Andrej

    Levičarji iščejo družbene rešitve problemov, ki so jih s svojo nesposobnostjo sami zakuhali. Oni ne dajejo za Karitas, ker je to nekaj v zvezi s Cerkvijo. Oni dajejo za RdečiKriž in UNICEF (ne dajejo, ampak organizirajo), ker to oni vodijo in obvladujejo. Zato se tudi tu vedno nekaj denarja prime njihovih lepljivih rok. To je realnost, ostalo je flanc.

 • Van Der Waals

  SOCIALISTI PREBIVALCEM NUDIJO SAMO NASILJE IN REVČINO!

 • ZatonMesecnikov

  #ti plačujejo najvišjo ceno za socialistični eksperiment!#

  levičar bi dejal, da je Trump kriv, ker jih ne jemlje v Ameriko.

 • pajot

  Violeta pa kar tiho in niti mu….lahko bi se šla darovat v Venezuelo. S tem bi rešila kar nekaj otrok. Pa je ne bi dosti stalo,samo noge bi morala dati majčkeno narazen.

 • xtc

  Socializmi vseh vrst so hudičeva zalega.

 • Common Sense

  Lahko bi jih poimenovali tudi “Kordiševi otroci.” No, pa Violetini. V Levici pa še kar nabijajo o socializmu. Pardon, demokratičnemu socializmu. Kot, da je kaj takega možno.

 • To je bolj ameriški eksperiment, da vidijo koliko daleč lahko grejo s sankcijami, pa da preverijo katere države so jim še lojalne. Na koncu ne bo druge kot invazija, kar bo spet dokazalo, da socializem lahko odstraniš le z vojaškim posredovanjem.