[Foto] Nasilje na trasi kanala C0 – to je “varnostnik” brez oznak, ki ga išče policija

Datum:

Danes se je že drugič zgodil nasilni napad na lastnike parcel, skozi katere je predviden izrazito sporni kanal C0. Incident se je zgodil, potem ko se je v Črnučah zbralo več lastnikov zemljišč in skušalo podreti varovalno ograjo na gradbišču, zaradi česar je prišlo do spopada z varnostniki. Po pretepu sta dve osebi potrebovali zdravniško pomoč. Informacije o pretepu je na spletu prvi objavil novinar Svetina, kasneje pa so sledile še fotografije možakarja na tleh, nad njim pa je imel roke zasebni varnostnik, domnevno iz varnostne službe Alfa. Svetina je v objavi zapisal: “Pravkar pretep na trasi kanala C0. MOL poskuša zadnjih nekaj kilometrov kanala, ki še ni zgrajen, speljati po parcelah, kjer nimajo gradbenega dovoljenja, pravijo lastniki.” 

Lastniki zemljišč so hoteli podreti ograjo, da bi sprožili uradni spor in prihod policije, pri čemer so posredovali varnostniki, ki se niso strinjali s tem, da se jih snema, poroča RTV. Lastniki zemljišč so za nacionalni medij opisali dogajanje. Nekdo naj bi nadnje pritekel izza ograje in pri tem vpil “ubil te bom, ubil te bom,” in še “ker nisem spustil telefona, me je udaril v senčni del s pestjo, tako da sem kar malo omotičen, čudno se počutim. Ko smo rekli, da bomo klicali policijo, se je ta oseba umaknila nazaj v varovano območje in zbežala po varovanem območju neznano kam”. Iz prispevka RTV je razbrati, da je nasilnež, o katerem je govora, prav ta možakar, ki je na naslovni fotografiji v modri jakni.

Drugi lastnik zemljišča je izpovedal: “Imam glavobol, manjšo vrtoglavico, boli me vrat.” Glede na poročanje so varnostniki ovirali tudi geodetsko službo, ki je opravljala meritve. Ta je ugotovila, da se sedaj trasa kanala vleče čez zemljišča, za katera mestna občina Ljubljana ni pridobila gradbenega dovoljenja. Na ljubljanski občini na medijske poizvedbe niso odgovarjali.

Roman Zalokar, predstavnik sindikata Kmetov Slovenije je v komentarju povedal, da ljubljanski župan Janković ne spoštuje ustave Republike Slovenije. Direktor varnostne službe Alfa incidenta ni hotel komentirati pred kamerami, a je povedal, da v njegovem podjetju ni varnostnikov brez uniform. Tako še vedno ostaja skrivnost, kdo je možakar v modrem, ki je “pomagal” varnostniku v rumenem telovniku. Policija napadalca še išče.

Informacije o napadu so se hitro razširile
Prvotna objava je hitro zaokrožila po socialnih medijih, eden prvih komentatorjev je bil prav naš kolumnist Davorin Kopše, ki se v objavi sprašuje, kako daleč bo šel ljubljanski župan Janković.

“Prejšnjič ga je pretepla policija, danes pa še Jankovićevi plačanci. Samo zato, ker se bori za svojo zemljo in za varnost pitne vode, ki jo pije cela Ljubljana. Bodo za kanal C0 padle žrtve? Poškodbe so že in kri že teče. Do kod bo šel Janković? Do kod bomo dopustili iti Jankoviću?! Janković gre z vsemi sredstvi proti svojemu nezakonitemu cilju,” je zapisal Kopše.

Pretepeni lastnik zemljišča je pristal v kliničnem centru. (Foto: zajem zaslona)

Policija ga je nazadnje spravila na urgenco
Ko je možakar nazadnje protestiral proti posegu na njegovo zemljišče, je bil deležen brutalne obravnave s strani mož v modrem. Ti so ga najprej nasilno odstranili z gradbišča, nato pa očitno obravnavali tako nasilno, da je bil potreben urgentne medicinske pomoči. To je potrdila tudi policija.

V zvezi s spornim projektom je evropska poslanka Romana Tomc naslovila poslansko vprašanje na Evropsko komisijo. Več o tem lahko preberete – TUKAJ.

G. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...