[Foto] Pri Metliki velika iskalna akcija za skupino ilegalcev!

Datum:

V Božakovem so pred dvema dnevoma aretirali skupino ilegalnih migrantov, še ena skupina pa se je policistom izmuznila. Še vedno tako poteka iskalna akcija, pri tem pa policistom skupino pomaga iskati tudi ilegalni migrant, ki je bil prijet v okviru prve skupine pred dvema dnevoma!

V vasi Božakovo pri Metliki tudi danes poteka velika iskalna akcija za skupino ilegalnih migrantov. Za komentar smo prosili predstavnika tamkajšnje vaške straže Blaža Zidarja, ki nam je povedal, da so v tej vasi pred dvema dnevoma prijeli večjo skupino ilegalnih migrantov, druge skupine pa niso uspeli prijeti. Kot je razvidno iz fotografij, zdaj policija na terenu išče drugo skupino ilegalnih migrantov, pri tem pa naj bi jim pomagal eden izmed ilegalnih migrantov, ki so ga prijeli v okviru prve skupine. Svoje redne obhode opravlja tudi vaška straža.

Foto: Facebook

Vaška straža smeti zbira na kup in jih zažiga, nameravali so jih navoziti kar na vikend Tomićeve
Že v sredo smo se pogovarjali z Zidarjem, ki nam je takrat opisal aktivnosti vaške straže, ki potekajo v teh dneh: “V teh dneh sledimo migrantom in umikamo njihove cunje. Včeraj smo spet odkrili nov tabor pri Gribljah, kjer smo opazili izdelke iz sosednje Avstrije, za katere ne vemo, kako pridejo na točko ilegalnega prehoda meje. Opazili smo tudi sledi oseb in vozil.” Izdelke iz Avstrije, ki prihajajo iz Linza, po vsej verjetnosti na ta kraj dovažajo kar nevladne organizacije, ki se ukvarjajo s sprovajanjem, ali pa tihotapci, v omenjenem taborišču pa je bilo po Zidarjevi oceni vsaj okrog 12 migrantov.

Foto: Facebook

Kjer delujejo vaške straže, so se ilegalni prehodi meje opazno zmanjšali
“Smeti damo na kup in zažgemo, tako kot to počne tudi policija. Sprva smo rekli, da bomo te smeti pobrali in jih bomo nesli našemu županu na hodnik, a nam je policija to odsvetovala. Še prej smo razmišljali, da bi jih zmetali Violeti Tomić pred vikend,” je še povedal. Hkrati je Zidar še opozoril: “Vse rampe so onesposobljene. Ključavnice so potrgane ven in rampe so odprte ter se fizično ne dajo več zapirati. Po mojem mnenju so jih polomili nevladniki ali tihotapci. Grozno. Dosegli smo vsaj to, da so panelne ograje zaprte.” Po njegovih besedah so vaške straže učinkovite, k varovanju meje je pozval tudi sodržavljane: “Tu, kjer se mi gibljemo, so se tudi ilegalni prehodi meje zmanjšali. Zato apeliram na ljudi, naj se dvignejo in gredo na mejo. Nevladniki nas še bolj intenzivno opazujejo in migrantom sporočajo koordinate, kje lahko neopaženo prestopajo mejo.”

Foto: Facebook

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...