[Foto] Strašljivo izginotje Splitčana na silvestrovo: Tekel po ulicah v kratkih rokavih, taksist ga ni sprejel v avto

Datum:

Skrivnostno izginotje 27-letnega Splitčana Mateja Periša ostaja nerazkrito. Silvestrovo je skupaj s prijatelji preživljal v Beogradu, nazadnje so ga videli okoli 2.30 v nočnem klubu Gotik v Beogradu. Tamkajšnja policija je sporočila, da po treh dneh iskanja še vedno niso bili uspešni.

Eden srbskih spletnih portalov je objavil posnetke, ki naj bi prikazovali pogrešanega Mateja Periša. Na posnetkih je tekel po cesti in beograjskih ulicah, v nekem trenutku je skušal vstopiti v taksi, vendar ga je taksist zavrnil. Na enem od posnetkov kasneje nekdo plava v Savi, vendar nihče ne more potrditi, ali je to on. V Beograd je prišel tudi oče pogrešanega Nenad Periš in za hrvaške medije potrdil, da je na prvih posnetkih njegov sin, da pa je on na posnetku v Savi, ni mogel potrditi. Njegovo tekanje po ulicah in zakaj je skušal vstopiti v taksi, ostaja neznanka.

“Sploh ne verjamem, da je ta posnetek nastal v zadnji noči pred silvestrovim,” je povedal oče, ki meni, da je imela reka Sava takrat 5 stopinj Celzija. “Sam sem vaterpolist, vse življenje sem v vodi in ni nobene možnosti, da bi tako plaval pri temperaturi pet stopinj Celzija, tudi v potapljaški obleki ne, kaj šele brez nje,” je dejal za hrvaški portal Index.

Pogrešani Matej Periš in njegov oče Nenad Periš (foto: 24sata)

Pohvalil je tudi delo srbske policije in dejal, da morajo policisti pregledati veliko posnetkov in da jim takšne stvari zagotovo ne pomagajo.

Pogrešani Matej Periš v noči izginotja (Foto: zajem zaslonske slike videonadzora)

Več kot tisoč ljudi se je javilo za pomoč pri iskanju, oče pa je pozval vse, ki bi lahko kaj vedeli, naj informacije posredujejo policiji. Medijem je zaupal, da se je s sinom pogovarjal le nekaj ur pred tem dogodkom in da je bilo takrat vse v redu. “Starš vedno predpostavlja najslabše in to je tisto, kar me preganja zadnje tri dni in noči,” je dejal. Očetu pri iskanju pomagajo tudi beograjski vaterpolisti, saj je sam tudi vaterpolski sodnik.

Pogrešani Matej Periš v noči izginotja (Foto: zajem zaslonske slike videonadzora)

Že pred objavo posnetkov so krožile neuradne informacije, da naj bi Periš želel na stranišče, a se je zaradi velike gneče v klubu odločil to opraviti ob reki. Obstaja možnost, da je medtem padel v reko, je neznani vir povedal za srbski Kurir. Matej Periš je prav tako vaterpolist, po očetovih besedah pa tudi dober plavalec, velik in močan moški, zato močno dvomi, da bi nesrečno padel v reko Savo. Zaključil je študij in ima dekle, je še razkril in dodal, da bo v Beogradu ostal, dokler bo to potrebno.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Z motorjem varno v poletje

V poletnih mesecih, še posebej pa ob koncih tedna,...

Kako se znebiti vrtnih polžev

Vrtni polži lahko povzročijo precej škode na vrtu, saj...