[FOTO] V stolpnici v ljubljanskih Fužinah zgorelo stanovanje moškega, gasilci evakuirali 20 ljudi – Je bil posredi alkohol?

Datum:

Danes nekaj pred 14. uro popoldne je zagorelo v desetem nadstropju stolpnice v Fužinah v Ljubljani.  Po podatkih policije so gasilci sicer uspeli pogasiti požar, a naj bi pogorelo celotno stanovanje, v katerem po naših informacijah sam živi moški, ki je bil v nesreči edini poškodovan. Kljub temu so morali iz stolpnice na Preglovem trgu 6 zaradi bojazni, da se ne bi požar razširil tudi še na druga stanovanja, evakuirati 20 ljudi. Uradnega pojasnila s strani policije na naše vprašanje, kaj naj bi bil vzrok za požar, sicer še nismo prejeli, je pa bila naša novinarska ekipa na terenu, kjer smo od stanovalcev neuradno izvedeli, da so se tega požara nekateri že dlje časa bali, saj da naj bi bil moški večkrat pijan in se čudaško vedel ter da bi lahko do nesreče prišlo zato, ker je bil nepreviden pri kuhi. Informacije, da bi bil moški morda pijan tudi v času nesreče, sicer zaenkrat ne moremo potrditi.

Foto: M.D.
Foto: M.D.

Iz Generalne policijske uprave so nam sicer odgovorili, da so se po zaključenih aktivnostih gasilcev (prezračevanje stanovanjskega bloka) stanovalci že vrnili v svoja stanovanja. Policisti so zavarovali kraj – stanovanje, v katerem je zagorelo, in bodo z ogledom nadaljevali jutri. Vzrok požara še ni znan. Po prvih podatkih je stanovanje uničeno v celoti, zagorelo pa naj bi v eni od sob.
Zaradi vdihavanja dima je bil lastnik stanovanja odpeljan v UKC Ljubljana. Zdravniška pomoč pa je bila, prav tako zaradi vdihavanja dima, na kraju nudena še eni stanovalki.

Foto: M.D.
Foto: M.D.
Foto: M.D.

Sorodno

Zadnji prispevki

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...