[Foto] Vlada je na Gorenjskem obiskala Škofjeloški šolski center, uspešna podjetja in se srečala z gorenjskimi župani

Datum:

“Predsednik slovenske vlade Janez Janša in ministri po jutranjem delovnem posvetu Vlade RS v Občini Gorenja vas – Poljane nadaljujejo današnji obisk v gorenjski regiji z ločenimi programi,” lahko preberemo na vladni strani RS. 

Predsednik vlade Janez Janša je na obisku v Gorenjski regiji obiskal Medpodjetniški izobraževalni center Šolskega centra Škofja Loka, kjer si je ogledal delavnice z dijaki in se sestal z vodstvom Šolskega centra ter ravnatelji Srednje šole za strojništvo, Srednje šole za lesarstvo in Višje strokovne šole. Šolski center Škofja Loka sodeluje s preko 700 podjetniki in podjetji v regiji, 20 odstotkov učnega načrta pa imajo odprtega in dijakom nudijo znanje, ki ga bodo potrebovali ob zaposlitvi. Polovica vajencev v Sloveniji se šola prav v Škofji Loki. Dijaki so prikazali predvsem praktično delo na posameznih strojih, prav tako tudi v avtomehanični delavnici, ter projekte, ki jih delajo v sodelovanju z različnimi podjetji v regiji.

“Dijaki v šoli rešujejo realne industrijske probleme, prav tako pa tudi izdelujejo izdelke iz lesa in drugih materialov. Šola veliko poudarka daje na to, da so izdelki, ki jih dijaki naredijo, uporabni in praktični.” Po ogledu praktičnega dela dijakov, se je predsednik vlade Janša sestal z vodstvom šolskega centra ter ravnatelji Srednje šole za strojništvo, Srednje šole za lesarstvo in Višje strokovne šole. V pogovoru je bilo izpostavljeno delovanje Šolskega centra, naslovljena pa so bila tudi nekatera vprašanj v povezavi z zdravstvenim zavarovanjem dijakov in nekatere kadrovske težave, ki jih opaža vodstvo šole v stroki. Šolski center Škofja Loka se lahko pohvali tudi z jabolkom kakovosti, ki so ga prejeli za projekt “Usposabljanje v tujini bogati”.

“Šola namreč omogoča pestro mednarodno izmenjavo tako za njihove dijake, ki se vključujejo izobraževalnih procesov v tujini, kot tudi tujih dijakov, ki prihajajo na izobraževanje v Škofjo Loko.” Na obisku v Škofji Loki, se je v okviru delovnega obiska v Gorenjski regiji mudila tudi šolska ministrica Simona Kustec – v OŠ Jela Janežiča, kjer se je srečala z ravnateljico Marjeto Šmid in županom Tinetom Radinjo. Minister Boštjan Koritnik pa se je mudil na srečanju z načelniki upravnih enot, kar je odlična priložnost za obveščenost ministrstva glede izzivov na terenu. Tokrat se je minister srečal z načelniki UE na Gorenjskem. Koritnik: “Na obisku v Iskratel smo se strinjali, da nam digitalizacija omogoča iskanje novih priložnosti, s katerimi lahko najbolje izkoristimo družbene in gospodarske potenciale Slovenije. Razvoj zmogljive omrežne infrastrukture je zato v interesu javnega in zasebnega sektorja.”

Premier Janša na obisku v Šolskem centru Škofja Loka. (Foto: Vlada RS)

Minister Mark Boris Andrijanič pa se je v okviru vladnega obiska mudil v podjetju Optiweba pri direktorju Mihatu Lavtarju. V podjetju se ukvarjajo s spletnim oblikovanjem, razvojem spletnih strani in e-trgovine, digitalnim marketingom, grafičnim oblikovanje in video produkcijo. Andrijanič: “Navdušen sem nad vašo inovativnostjo in timskim duhom. S svojimi rešitvami pomagate številnim velikim in majhnim podjetjem do kupcev po vsej Sloveniji in širše. Celotni ekipi čestitam za izjemno rast in vam želim veliko uspehov tudi v prihodnje.” Optiweb je eden izmed vodilnih ponudnikov digitalnega marketinga pri nas. Minister za finance Andrej Šircelj pa se je v Kranju mudil na skupnem srečanju s Finančne uprave RS, uprave za javna plačila in Ajpesom.

Janša skupaj z dijaki v Šolskem centru Škofja Loka. (Foto: Vlada RS)

Tam se je seznanil z njihovim delom. Razpravljali so o prednostih digitalizacije in pomembnosti izobraževanja v procesu dela. Kmetijski minister dr. Jože Podgoršek pa si je po udeležbi na jutranji seji vlade ogledal kmetijo Pr’Leskovc. Kmetija Pr’Leskovc je hribovska kmetija, ki se nahaja v Stari Oselici na obrobju Škofjeloškega hribovja. Okoljski minister pa je ob tej priložnosti obiskal obiskal podjetje Knauf Insulation v Škofji Loki so ministru mag. Vizjaku predstavili vizijo trajnostne gradnje in vzpodbujanja zelene urbane infrastrukture.

Minister Boštjan Koritnik. (Foto: Vlada RS)

Minister Matej Tonin pa je obiskal PGD Škofja Loka, Občino Žiri, PGD Žiri in podjetje Alpina in Javno tribuno z župani, gospodarstveniki ter drugimi nosilci razvoja. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pa se je mudil v podjetju Ngen, energetske rešitve, d.o.o., se sestal z županoma občin Škofja Loka in Železniki, odpravil v podjetje Elektro Gorenjska d.d. Sledilo je tudi srečanje Vlade RS z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji. Janša pa se je skupaj s političarko Jelko Godec mudil na delovnem kosilu z Ministrstva za Zdravje in župani Mestne občine Kranj, občine Radovljica in občine Jesenice ter direktorjem Splošne bolnišnice Jesenice. Osrednja tema pogovorov je bil projekt regijske bolnišnice na Gorenjskem.

Minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič. (Foto: Vlada RS)
Šolska ministrica Simona Kustec. (Foto: Vlada RS)
Kmetijski minister Jože Podgoršek. (Foto: Vlada RS)
Okoljski minister Andrej Vizjak. (Foto: Vlada RS)
Finančni minister Andrej Šircelj. (Foto: Vlada RS)

 

 

 

 

Janša na srečanju z župani Gorenjske regije. (Foto: Vlada RS)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....