Francija: Maroški migrant posilil in brutalno napadel dve starejši ženski

Datum:

Maroškega migranta so obsodili na 15 let zapora zaradi posilstva starejše ženske in napada druge starejše ženske, ki ji je v spanju razbil lobanjo, poroča RMX.

                   

Maroški migrant je bil obsojen na 15 let zapora zaradi dveh primerov iz leta 2020, ko je vdrl v stanovanje 62-letne ženske in jo posilil, nato pa mesece pozneje domnevno pretepel še eno 86-letno žensko.

Ramzan R. je nepismen maroški migrant, ki je po poročanju RMX nezakonito prišel v Francijo decembra 2019 po pohajkovanju po Turčiji, Slovaški in Poljski. Sodišče je ugotovilo, da je 13. aprila 2020 ob ​​2. uri zjutraj v predmestju Pariza, naselju Bondy vlomil v hišo 62-letnice in jo nato skupaj s sostorilcem napadel. A pri tem se ni končalo, saj se je Ramzan R. nato zjutraj ob 7. uri vrnil in starejšo gospo posilil.

86-letnici je treščil lobanjo ob zid
Osem mesecev kasneje je isti migrant vlomil v hišo 86-letne ženske in jo brutalno napadel. Žensko, ki je med obravnavo preminila, je na sodišču zastopala odvetnica Anne Rossi, ki je dejala: “Treščil ji je lobanjo ob zid,” in dodala, da je imela ženska “po celem telesu modrice.”

Foto: Freepik

Posredoval je sosed, ki je slišal krike, in ko je vstopil v hišo, je videl Ramzana R., kako si je na hitro oblekel hlače in vstal od nesrečne žrtve. Preiskovalci menijo, da je bila 86-letna žrtev posiljena, bolnišnično osebje pa ni opravilo pregleda za zbiranje dokazov, češ da je bila ženska prestara. Ženska je umrla tri leta pozneje, leta 2023. “Vsi so prepričani, da je bila posiljena,” je poudarila odvetnica med sojenjem moškemu. Rossi je dejal, da je njena smrt tri leta pozneje delno posledica posilstva, ki ga je doživela tisto noč. “Tisto noč je del nje umrl. Posilstvo je kot mala smrt,” je dejala.

Osumljenec je po navedbah medija ob koncu svojega tridnevnega sojenja v Seine-Saint-Denisu jokal, videti naj bi bil “odsoten”, poroča francoski časopis Le Parisien. Med sojenjem je dejal, da se napada ne spomni, da pa je nad dejanjem zgrožen in “bi si najraje odsekal glavo”.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki