Francija za spoštovanje policijske ure in ostalih preventivnih protikorona ukrepov mobilizirala 12 tisoč policistov!

Datum:

Na tisoče uslužbencev organov pregona bo razporejenih v večja mesta po Franciji za spremljanje upoštevanja novih ukrepov za spopadanje z drugim valom koronavirusa. Notranji minister Gerald Darmanin je v četrtek napovedal, da bo 12.000 policistov uporabljenih za izvajanje policijske ure na metropolitanskih območjih, ko bodo začela veljati v soboto. Vendar policija ne bo posegala v skupine ljudi na zasebnih površinah.

Francoski notranji minister, Gerald Darmanin, je najavil stroge kazni ob neupoštevanju novih ukrepov proti drugemu valu koronavirusa, poroča Russia Today. Tisti, ki bodo ignorirali policijsko uro, bodo prejeli 135 evrov kazni, kar se lahko ob drugem prekršku dvigne  do 7.500 evrov – in pri tretjem privede do šestmesečne zaporne kazni. Prebivalci na prizadetih območjih bodo morali imeti pri sebi potrdila, ki bodo dokazovala, da potujejo službeno ali zaradi česa drugega “bistvenega”.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v sredo predstavil novi paket ukrepov za Pariz in osem drugih mest, ki vključujejo policijsko uro od 21. do 6. ure zjutraj. Skupno bodo novi ukrepi zajeli približno 19 milijonov ljudi. Na območjih države, kjer policijske ure ne bo, bodo vseeno zaostreni nekateri drugi ukrepi, vključno s prepovedjo zasebnih zabav in celo porok.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je razglasil izredne razmere in uvedel policijsko uro v državi (foto: EPA)

Novi ukrepi naj bi trajali najmanj štiri tedne in bi se lahko podaljšali, če se parlament za to odloči. Pariz in številna druga mesta v Franciji so bila razglašena za območja z visokim tveganjem, zato so ukrepi nujni. Francija je v sredo v zadnjih 24 urah registrirala 22.591 novih pozitivnih testov na Covid-19 in 95 smrtnih primerov, povezanih s covidom, kar je skupno 779.063 primerov in 33.037 smrtnih primerov.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovičeva na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...