Francozi se po obglavljenju učitelja prebujajo iz “multikulturnega sna”: “Naši otroci niso več varni!”

Datum:

Učitelj zgodovine v pariškem predmestju, Samuel Paty, je bil obglavljen, potem ko je razredu želel pokazati karikature Mohameda. Tragedija v tragediji je, da je karikature najbrž želel uporabiti kot didaktično orodje, s katerim bi nemuslimanske dijake poučil, zakaj z njimi užališ muslimane in muslimanske otroke vljudno prosil, da medtem zapustijo razred.

                   

Starši otrok v pariškem predmestju so v šoku in prestrašeni za varnost in celo življenja svojih otrok. Ruski migrant čečenskega porekla, radikalizirani musliman, je namreč obglavil učitelja zgodovine, Samuela Patyja.

Paty naj bi že večkrat kazal te karikature in menda sploh ne v negativnem smislu do islama. Nazadnje je otroke muslimanskega porekla celo vljudno prosil, da zapustijo razred, da jih ne bi užalilo, ko nemuslimanske otroke uči, zakaj lahko to muslimane užali. Očitno pa je bil v zadnjem času “doksiran” na družbenih omrežjih, tudi s pomočjo lokalne mošeje, ki je pomagala širiti najverjetneje lažno novico o njegovi nespoštljivosti do islama, ko jo je pričel širiti oče ene od muslimank, ki ni želela zapustiti razreda, medtem ko je kazal karikature..

Starše je strah za otroke
Russia Today poroča o zaskrbljenih starših, ki resno razmišljajo o tem, da svojih otrok ne bi več spustili v šolo, ker so njihova življenja v takšnem okolju ogrožena. Nekateri starši zgroženi poročajo, kako je bilo videti, ko so na ulici naleteli na truplo in ob njem glavo učitelja.

https://twitter.com/Ruptly/status/1317534431524040704

Storilca je policija kmalu po dejanju ubila, saj je najprej na policiste streljal, nato pa jih je, ranjen na tleh, še želel zabosti z nožem.

https://twitter.com/RT_com/status/1317510687212462080

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...