Ga čaka odpoved? Zdravnik Rihard Knafelj bi kristjanom odrekel dostop do ventilatorjev, saj imajo ti Jezusa!

Datum:

Na dan prihajajo šokantne podrobnosti o sovraštvu, ki ga zdravnik UKC Ljubljana goji do kristjanov, med drugim bi jim očitno odrekel dostop do medicinskih ventilatorjev. Med drugim je na Facebooku delil objavo, ki pravi: “Odlična novica! Tvoja družina nas je obvestila, da molijo k Jezusu za vas. Ventilator bomo tako dali nekomu drugemu, ki nima Jezusa, da bi ga pozdravil.” Gre tako za izredno nevarnega človeka, ki očitno deluje v nasprotju s Kodeksom zdravniške etike in Ženevsko deklaracijo, zato smo se z vprašanji, kako bodo ukrepali, že obrnili na Zdravniško zbornico Slovenije in na UKC Ljubljana. Spomnimo, nekdanji direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre se je zaradi podobne neprimerne komunikacije na Twitterju moral s položaja posloviti in to kljub opravičilu, ki je bilo sprejeto!

Pri konstruiranju afere zaradi domnevno spornih nakupov ventilatorjev se mediji in opozicija v zadnjih dneh pogosto sklicujejo na mnenje “neodvisnega strokovnjaka” Riharda Knaflja, ki je pravzaprav svetovalec stranke LMŠ za zdravstvo, zaposlen pa je na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Pri svojih aktivnostih na družbenem omrežju Facebook Knafelj sicer ne skriva simpatij do skrajno levičarskih zamisli, pa tudi svojega sovraštva to kristjanov ne.

Knafelj bi kristjanom odrekel dostop do medicinskih ventilatorjev
Knafelj na svojem Facebook profilu pogosto deli neokusne objave antiteistične strani “Atheist Republic.” Pri vsem tem pa ne gre le za žalitve in sovraštvo, odkrili smo tudi direktno grožnjo kristjanom. Knafelj je namreč 23. aprila delil objavo omenjene strani, na kateri zdravnik obvesti pacienta o sledečem: “Odlična novica! Tvoja družina nas je obvestila, da molijo k Jezusu za vas. Ventilator bomo tako dali nekomu drugemu, ki nima Jezusa, da bi ga pozdravil.”

Foto: posnetek zaslona

Že v uvodu Kodeksa zdravniške etike Slovenskega zdravniškega društva in Zdravniške zbornice Slovenije je navedeno: “/…/ ne bom dopuščal nobenih razlik zaradi spola, rase, genetskih dejavnikov, življenjskega sloga, spolne usmerjenosti, vere, nacionalnosti, politične pripadnosti ali socialnega položaja.”

Gre tudi za nasprotje z načelom Ženevske deklaracije v današnji obliki, ki služi kot revizija Hipokratove prisege: “Pri izvajanju svoje dolžnosti do bolnika name ne bodo vplivale nobene od naštetih okoliščin: starost, bolezen, nemoč, vera, etnično poreklo, nacionalnost, spol, politična pripadnost, rasa, seksualna usmerjenost, razredna pripadnost ali katerakoli druga osebna okoliščina.”

Direktor SB SG Lavre se je moral po podobni komunikaciji kljub opravičilu, ki je bilo sprejeto, od položaja posloviti
Kot smo na Nova24TV že poročali, se je s položaja direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec moral zaradi podobnega neprimernega komuniciranja na družbenem omrežju Twitter, umakniti Janez Lavre. Ta se je sicer za svoje objave javno opravičil, prizadeti so sprejeli njegovo opravičilo, a je bil Lavre nato deležen podlega medijskega pogroma, predvsem s strani Večera. Tam je njihova novinarka Petra Lesjak Tušek, sicer predsednica levičarskega Društva novinarjev Slovenije, proti Lavretu napisala več zlonamernih člankov, s čimer bi lahko do položaja direktorice pomagala svoji dobri prijateljici Jani Makuc, strokovni direktorici SB SG. Slednja naj bi si že dalj časa prizadevala zasesti direktorsko mesto.

Na Zdravniško zbornico Slovenije smo tako že naslovili novinarsko vprašanje, v katerem jih sprašujemo, ali bodo terjali umik nevarnega Knaflja iz zdravniških krogov. Prav tako smo se z vprašanji obrnili na UKC Ljubljana in direktorja Janeza Poklukarja vprašali o prihodnosti Knafljeve zaposlitve pri njih v luči novih šokantnih razkritij. Članek bomo z odgovori posodobili takoj, ko jih prejmemo!

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki