Gianni Rijavec obljublja nov romantični spektakel ob soju sveč in dobre glasbe

Datum:

Po zelo uspešnem koncertu na grajskem dvorišču v Štanjelu bo glasbenik Gianni Rijavec z novim glasbenim pop-simfo stilom imel koncert v Vili Vipolže v Goriških brdih. Gianni Rijavec, ki je svojim starejšim skladbam in novo nastajajočim melodijam dodal godalni kvartet, bo v idilični vili sredi Goriških brd nastopil 9. decembra. Za ustvarjanje svojega novega glasbenega stila se je povezal z maestrom Patrikom Greblom, ki pripravlja priredbe za godalni kvartet, ki ga sestavljajo štiri dekleta: Kati Harej – 1. violina, Anja Istenič – 2. violina, Ajda Lemut – viola in Petra Tavčar – čelo.

Poleg godalnega kvarteta pa Giannija Rijavca spremlja tudi pop ansambel, ki ga sestavljajo: Matjaž Švagelj – bas, vokal; Arian Krašna – kitara, vokal in Mitja Tavčar – bobni, različna tolkala. Zadnja Giannijeva stvaritev z novim glasbenim stilom je pesem z naslovom Ljubezen, za katero je posnel tudi videospot. Pri Giannijevi glasbi je poudarek tudi na prepoznavni melodiji in večglasnem petju. Sam pravi, da je značilna melodija, ki si jo ljudje sicer zapomnijo, nekako izginila iz slovenske pop glasbe.

Tudi slovenska glasba ima melodijo, ki pa je zaradi odrivanja iz medijskega prostora izginila iz ušes ljudi, preprosto slovenske pop melodije ljudje nimajo več v ušesih. Gianni Rijavec je po dolgih letih ustvarjanja postavil na oder klavir, njegov osnovni inštrument, za katerega pravi, da ga je skozi leta nekako “pozabil” doma. Klavir je namreč na domačiji, kjer glasbenik živi, prisoten že nekaj stoletij. Gianni pravi, da je prej znal igrati klavir kot pisati, za 9. decembra pa v Vili Vipolže obljublja pravi romantični spektakel ob soju sveč.

https://www.youtube.com/watch?v=FGwPcV31_9E

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....