Bitcoin presegel vrednost 15 tisoč dolarjev – strokovnjaki opozarjajo, da bo to pomenilo njegov konec!

Datum:

Vrednost kriptovalute Bitcoin prebija nove rekorde. Ko je Bitcoin prejšnji teden presegel vrednost deset tisoč dolarjev, so se oglasili ekonomisti, ki so začeli napovedovati pok mehurčka in posledični zlom kriptovalute. Njihove napovedi niso prepričale vlagateljev, ki so v enem tednu s svojimi investicijami poskrbeli za eksplozivno rast kriptovalute, ki je danes že presegla petnajst tisoč dolarjev. Za zadnji naval kupovanja naj bi bilo odgovorno veliko zanimanje špekulantov v Južni Koreji.

Države po svetu za razliko od ljudi niso navdušene nad rastjo priljubljenosti raznih kriptovalut. Tako je po poročanju spletnega portala RT Kitajska letos spomladi prepovedala trgovanje z bitcoini, medtem ko je Indonezija napovedala prepoved z začetkom naslednjega leta.

Balonček bo počil, opozarjajo strokovnjaki
V Evropi se finančni strokovnjaki kriptovaluti posmehujejo. Kakor jo je označil direktor Nordea Bank, je Bitcoin “smešen” in “absurden”, medtem ko je bil direktor največjega danskega pokojninskega sklada bolj previden in je rekel, da kriptovaluta “ni nekaj, s čimer bi jim bilo udobno”. Države EU so najavile načrte nadzora nad kriptovalutami, saj naj bi se le-te potencialno rabile za pranje denarja, financiranje terorizma ter ostale nezakonite dejavnosti. Ameriški senat je po drugi strani napovedal prepoved zakritja lastništva kriptovalut ameriških državljanov tako v tujini kot doma.

Bankirji so izbrali drugačen pristop. Po tem, ko so sprva močno kritizirali nastanek in rast kriptovalut, zdaj največja ameriška banka JP Morgan razmišlja o svetovanju svojim klientom v zvezi s trgovanjem s kriptovalutami na chicaški borzi CME.

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Incident: Podporniki Hamasa napadli Ruparja, ki je za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...