Gianni Rijavec presegel vsa pričakovanja – v vili pričaral čarobne romantične trenutke

Datum:

Gianni Rijavec je z novim glasbenim pop-simfo stilom in Godalnim kvartetom do zadnjega kotička napolnil koncert v Vili Vipolže v Goriških Brdih in navdušil občinstvo.

To soboto je Gianni Rijavec ponudil pravo glasbeno poslastico v Vili Vipolže v Goriških Brdih. Njegovi oboževalci so prišli z vseh koncev Slovenije, tako da so do zadnjega kotička napolnili koncertno dvorano, v kateri se je večni romantik predstavil v novi glasbeni preobleki z novim glasbenim pop-simfo stilom.

Foto: osebni arhiv Giannija Rijavca

Po dolgih letih glasbenega ustvarjanja je na oder postavil svoj inštrument, nastopil je s posebnim, za njegov stil prirejenim belim klavirjem, ki je unikat.

Ob spremljavi spremljevalnega pop ansambla, ki ga sestavljajo Arian Krašna, Matjaž Švagelj in Mitja Tavčar, ter godalnega kvarteta, katerega članice so Kati Harej, Anja Istenič, Katja Pirjevec in Petra Tavčar, se je predstavil z svojimi najlepšimi baladami, kot so Soča, Veter nesi ji pozdrav, Kamen na srcu in najnovejšima Ti si lepa kot pomlad in Ljubezen.

Foto: osebni arhiv Giannija Rijavca

V čarobnem ambientu Vile Vipolže, ob soju sveč in reflektorjev je romantika doživela višek.

Občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo koncertno dvorano, je po koncertu zahtevalo dodatek. Pop-simfo zvok, ki je nova glasbena pot Giannija Rijavca, je nova smer, ki je tudi v Vili Vipolže, kakor na predhodnem koncertu v Štanjelu, doživela ovacije. Občinstvo je v en glas pritrdilo, da so Giannijeve balade ob klavirju in z dodatkom godal doživele razcvet in da bodo nove skladbe, ki nastajajo, postale uspešnice. Istočasno je bil tudi ta koncert dokaz, da slovenska pop glasba ni nič manj vredna kot tista, ki prihaja iz tujine, da ima tudi slovenska glasba dušo in seže v srce. “Želimo si takšnih koncertov, koncertov za dušo in srce,” pa je dejala ena izmed razneženih obiskovalk koncerta večnega romantika Giannija Rijavca.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...