[Video] Sedež SDS poimenovali po Jožetu Pučniku – Janša: “Vzeli so mu domovino, simbolično dom, s tem dejanjem mu mi ta dom vračamo.”

Datum:

Sedež Slovenske demokratske stranke na Trstenjakovi v Ljubljani so slavnostno poimenovali Hiša Jožeta Pučnika. “Kot Slovenska demokratska stranka bomo naredili vse, da se bodo v tej hiši izvajale vsebine, na katere bi bil dr. Jože Pučnik ponosen, da bomo delali tisto, kar je bilo bistvo njegovega delovanja, torej, da bomo delali za stvar, ne pa za neke parcialne interese, in da bomo delali za dobro Slovenije,” je obljubil predsednik Janez Janša.

Slovenska demokratska stranka je zrasla na temeljih osamosvajanja in demokratizacije Slovenije, v kateri je nosilno vlogo nosil dr. Jože Pučnik. V mesecu, ko je Slovenska demokratska stranka po desetih letih z odplačilom zadnjega obroka kredita postala popolna lastnica hiše, v kateri deluje glavno tajništvo, so ji s slovesnim odkritjem spominskega obeležja nadeli ime Hiša Jožeta Pučnika.

Vzeli so mu domovino in dom, ki so mu ga simbolično vrnili
Ob tej priložnosti je predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša o očetu slovenske državnosti povedal: “Bil je eden tistih velikih Slovencev, ki so morali v pregnanstvo, ki so morali zaradi svojih idej, svojega prepričanja in dela za domovino praktično pod prisilo to domovino zapustiti. Vzeli so mu domovino, simbolično tudi dom, in s tem dejanjem tukaj mu mi ta dom vračamo.” Poudaril je, da poleg tega, da največje letališče v Sloveniji nosi ime po dr. Jožetu Pučniku, kakor tudi nekatere šole, trgi, parki in ulice po Sloveniji, danes dr. Jože Pučnik dobiva svojo Hišo. Predsednik SDS se je zahvalil vsem, ki so tako ali drugače pred desetimi leti prispevali k uresničitvi projekta, posebej takratnemu glavnemu tajniku Dušanu Strnadu, zlasti pa članicam in članom, ki so prek lastnih članarin in lastnih sredstev ta kredit tudi odplačali.

Izvajali bodo vsebine, na katere bi bil Pučnik ponosen
“Kot Slovenska demokratska stranka bomo naredili vse, da se bodo v tej hiši izvajale vsebine, na katere bi bil dr. Jože Pučnik ponosen, da bomo delali tisto, kar je bilo bistvo njegovega delovanja, torej, da bomo delali za stvar, ne pa za neke parcialne interese, in da bomo delali za dobro Slovenije,”
je obljubil predsednik Janez Janša.

Sin Jožeta Pučnika Gorazd Pučnik in predsednik SDS Janez Janša.

Slovesnosti se je udeležil tudi sin dr. Jožeta Pučnika Gorazd Pučnik, ki je skupaj s predsednikom SDS Janezom Janšo ponosno odkril tablo v spomin na svojega očeta. V kulturnem programu pa smo lahko prisluhnili recitalom Toneta Kuntnerja in Igorja Pirkoviča.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...