Gibanje Povežimo Slovenijo za skladen razvoj Slovenije

Datum:

Pomen skladnega razvoja Slovenije je bil v ospredju torkovega srečanja gibanja Povežimo Slovenijo, ki ga je v Podčetrtku gostil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, predsednik stranke Konkretno in kandidat za poslanca Državnega zbora RS Zdravko Počivalšek. Poleg Počivalška so na srečanju sodelovali tudi predstavniki ostalih strank gibanja (Slovenske ljudske stranke, Nove ljudska stranka, Zelenih Slovenije in Novih socialdemokratov). 

                   

Po besedah Zdravka Počivalška je nujno, da se naredi pogoje življenja povsod po Sloveniji enakovredne – takšne, da bodo mladi tukaj živeli, in če bo delovalo gospodarstvo, bodo delovali tudi javni sistemi – šolstvo, zdravstvo itd.

Iskanje konsenza skozi tri različne vidike
Marko Balažič, uradni govorec gibanja Povežimo Slovenijo, je izrazil zadovoljstvo, da so v družbi ljudi, mislijo pozitivno in si želijo konkretnih dejanj. Ob tem je poudaril, da se je za isto mizo usedlo pet strank, ki predebatirajo vse teme in izzive, ki jih imamo v Sloveniji, z namenom iskanja konsenza skozi tri različne vidike: “Kaj je dobro za človeka?”; “Kaj je dobro za gospodarstvo, ki vključuje tudi kmetijstvo?”; “Kaj je dobro za naravo?”

Predsedniki in predstavniki strank Gibanja Povežimo Slovenijo: predsednik SLS Marjan Podobnik, predsednik Zelenih Slovenije Andrej Čuš, predsednik NLS Franc Kangler in predstavnik Nove Socialdemokracije ob odsotnosti predsednika Andreja Magajne, predsednik Konkretno Zdravko Počivalšek, koordinatorka gibanja PoS dr. Nada Pavšer, državna sekretarka na SVRK, strokovnjakinja za EU sredstva in kandidatka za poslanko liste Povežimo Slovenijo mag. Monika Kirbiš Rojs in nosilka zdravstva v gibanju Povežimo Slovenijo in kandidatka za poslanko PoS dr. Tina Bregant so izrazili prepričanje, da je potrebno spodbujati rešitve, da bodo mladi radi ostajali oziroma se vračali na slovensko podeželje, da mora slovensko gospodarstvo delovati v polni zmogljivosti tudi zato, da bodo lahko učinkovito delovali tudi vsi temeljni sistemi javnega sektorja: zdravstvo, šolstvo, kulturo, upravni sektor … Predsednik SKZ pri SLS Marko Cigler pa je predstavil obrise prihodnje kmetijske politike.

Foto: Povežimo Slovenijo

Na srečanju gibanja Povežimo Slovenijo v Podčetrtku so bili poleg domačega župana Petra Misje in celjskega župana Bojana Šrota prisotni številni drugi župani in gospodarstveniki. Na srečanju, ki je potekalo v zelo povezovalnem in izjemno pozitivnem vzdušju, je bilo skupno okrog 70 udeležencev srečanja.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...