Gledalci zgroženi nad razvajencem s 45 tisoč evri plače v državnem podjetju

Datum:

“Zakaj temu tipu nikoli ne dajo na drugo stran ekonomista? To je že smešno, s kakšnimi floskulami napada. Nujno je potreben konkretnega TV ponižanja. Kako dolgo ga bodo mediji še vzdrževali v venezuelskem mehurčku?” se je na natolcevanje Goloba v Odmevih odzval politični komentator Iršič. Gre le za enega od ostrih odzivov na neumnosti, kot je denimo ta, da “zdravniški ceh” ni pomemben, ampak so zgolj “uporabniki zdravstvenih storitev”

                   

Včeraj je dolgoletni direktor državnega podjetja z mesečno plačo preko 40 tisoč evri in kandidat za mandatarja Robert Golob na RTVS potrdil prav to, kar smo že ves čas domnevali – da resničnega občutka za ljudi nima. Ena njegovih “močnejših” izjav se je glasila, da ga zanimajo zgolj “delavci” in “uporabniki zdravstvenih storitev”, ne pa tudi “delodajalci” in “zdravniški ceh”. Kot da delodajalci in zdravniki niso ljudje, in da njihovo preživetje ne šteje. Ali kot bi nekdo dejal, da mu je za avtomehanike vseeno, štejejo le njihove stranke. Kakšen inteligenčni domet moraš imeti, da kot bodoči predsednik vlade sprejmeš takšne nebuloze in diskreditiraš velik del javnosti?

Še en golobizem. Vprašanje pa je, kako dolgo ga bodo osrednji mediji še “držali v vati”, koliko časa mu bodo namenjali pozicijo nedotakljivega “Napoleona”, ki ga nihče ne sme ničesar provokativnega vprašati. Pozneje bo do tega prišlo, bolj hladen bo tuš za Slovenijo in njene prebivalce, zlasti za tiste, ki so mu namenili svoj glas.

Svojega premoženja nikoli ni dal na mizo
In potem bomo še celo leto poslušali, kako sta za vse skupaj krivi trenutna opozicija oziroma bivša vlada Janeza Janše. Spomnimo, da je Golob odraščal z zlato žlico v ustih, saj je bil že njegov oče Valentin Golob direktor Soških elektrarn. Razumljivo je, da kot pravi “monarh” za malega človeka nima posluha in še najbolj spominja na razvajenega otroka, nezmožnega empatije in razumevanja sveta okoli sebe. Podoben je nekomu, ki je zaprt v mehurčku svoje brezmejne samovšečnosti. Kako zelo oddaljen je od stvarnosti, od resničnih problemov malega človeka, nakazuje že njegova (nekdanja) astronomska, nezakonita plača v višini 45 tisočakov.

Zbrali smo nekaj sočnih odzivov na Twitterju: “Razumem, da si za delavsko samoupravljanje, ko nikoli nisi firme zalaufal s svojim denarjem in svoja jajca na mizo dal. Ampak niso vsi tko začel”, “Tako govori absolutist iz GEN-i, ki si je izplačeval bizarno veliko plačo za mizerne dosežke. Pa odjemalcem elektrike je kradel po 1€ na mesec za neobstoječ produkt: 100% sončna elektrika podnevi in ponoči”.

“Njegov uvid in dojemanje skandinavskih držav in njihovega sistema je iz 1970-tih. Po bankrotu Švedske v začetku 1990-tih se je v Skandinaviji vse spremenilo”, “A to pomeni, da dobimo zasebne šole po švedskem vzoru? Verouk v šole po finskem? Varno prožnost zaposlitev po danskem? Bomo med top 5 na svetu po gospodarski svobodi? Ali se bomo zgledovali samo tam, kjer socialistom paše?”

“In delodajalci po njegovem nimajo pojma, kako se posluje po zahodni Evropi. To je pa poniževanje delodajalcev. Bo treba preseliti podjetja v tujino, potem bodo videli, kdo bo vse te njihove vizije v oblakih hranili”, “In slovenski butalci bodo spet proti temu poskusu uvajanja sprememb. Pa večinsko smo to izvolili”, “Ne murhlgolob to ne razlaga Slovencem to razlaga hlapcem murglsekte na odmevih”. 

https://twitter.com/PhilCrnko/status/1527196941196615686?s=20&t=JwDrXUInZqQ0ugPVDuBYIA

https://twitter.com/_TineB_/status/1527025764650172422?s=20&t=JwDrXUInZqQ0ugPVDuBYIA

https://twitter.com/JamborJoze/status/1527123718601953280?s=20&t=JwDrXUInZqQ0ugPVDuBYIA

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...