Gledalka Nova24TV odločno Niki Kovač: “Jaz nisem nikakršno zlo!”

Datum:

Referendumi o vladnih zakonih, ki so namenjeni bohotenju birokracije, politizaciji javne RTV Slovenija in ukinitvi dolgotrajne oskrbe, se še očitno niso polegli. Še posebej zato, ker si je pred samo razglasitvijo rezultatov direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač meni nič tebi drznila, da je del državljanov, ki mislijo drugače, označila za zlo. Naša gledalka je v oddaji Kdo vam laže? med klicem v studio kritično zatrdila, da si ne dovoli, da ji nekdo reče zlo, ker pač razmišlja drugače.

“Upam, da smo ponovno pokazali, da smo državljani in državljanke tukaj zato, da premagamo zlo,” je Nika Kovač zatrdila v štabu Inštituta 8. marec. Ta se je še posebej angažiral pri promociji Golobove novele, ki v resnici prispeva k večji politizaciji javne RTV Slovenija, ne pa depolitizaciji, kot so trdili v sozvočju z levimi aktivisti na javni televiziji. Kovačeva je s svojo oznako nedvomno 262.648 Slovenk in Slovencev, ki so glasovali PROTI Golobovi RTVS noveli, označila za zlo. Temu primerno so se seveda usuli razburjeni odzivi, saj ljudje preprosto težko razumejo, kako si lahko neka mlada ženska drzne nekoga tako žaliti, povrhu pa so se vsi “pravičneži” in osrednji mediji odločili pretvarjati, kot da do izražanja sovražnosti ni prišlo. Ni kaj, gromozanska prednost je, če nadzoruješ večino medijev.

Na Nova24TV, kjer omogočamo, da se sliši tudi drugo plat resnice, je v torkovi oddaji Kdo vam laže? z voditeljem Borisom Tomašičem omogočeno, da pri ustvarjanju oddaje sodelujejo tudi gledalke in gledalci oddaje in povedo svoje mnenje o aktualnih zadevah. Ena od gledalk, ki jo je še posebej zmotilo obnašanje Kovačeve, je dejala, da je preprosta ženska, ki že 55 let skrbi za hčer s posebnimi potrebami in nikomur ne želi nič slabega. “Zakaj je ona zlo, se sprašuje? Ker se ne strinja z Niko?” Ob tem pa je dodala, da ima vendarle pravico, da v demokraciji razmišlja drugače, torej drugače kot leva politična opcija.

Medtem ko hude besede Kovačeve odmevajo v javnosti in si navadni ljudje belijo glavo z visoko inflacijo, se Nika mudi v Braziliji. Kot pravi, je bila pred dnevi povabljena tja, da spregovori o Inštitutu 8. marec. Glede na to, da je tam sedaj toplo, bodo sončni žarki nedvomno v pomoč, da se spočije po naporni kampanji. Morda pa celo spozna, da je bilo označevanje dela ljudi z zlom neprimerno, ali pa se celo domisli, da se bo ob prihodu vsaj malo zavzela za navadne ljudi, ki se le stežka prebijajo iz dneva v dan. Konec koncev rada govori, kako naj bi se borila za dobrobit “ljudstva”.

Foto: posnetek zaslona Facebook

Sara Kovač/E-Maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...