Glej, glej! Do sedaj skriti operativec globoke države Drago Kos se je pojavil v bosanskem mediju: Zdaj že javno rovari!

Datum:

Januarja je naš medij poročal, da je urednica informativnega programa 24ur Tjaša Slokar Kos sodelavka medija Istraga.ba, zato niti ni presenetljivo, da se v bosanskih medijih pojavljajo izmišljene zgodbe, ki jih lansira in potem nazaj povzema naša levica. Presenetljivo pa ni niti to, da mož Slokarjeve, Drago Kos, v bosanskih medijih pripoveduje svoje zgodbe. Nič drugače ni glede konstrukta “non-paper”, kjer so se že v štartu videle sledi Draga Kosa. Glede non-paperja je namreč med drugim poudaril, da je dokument  nevaren in da si zasluži oster odziv njihove države. Še malo olja na žerjavico pa je prilil z izjavo, da se ne sme izključiti možnosti, da premier Janez Janša vse to plasira z namenom, da bi razburkal EU in prerazporedil sile moči, ki zdaj vodijo Unijo.

Predsednik vlade Janez Janša je v torek na  Twitterju delil članek z naslovom “Janša je predlagal delitev meja na Balkanu“. Tako je namreč pisal makedonski portal news1.mk, obenem pa so dodali še lažni zemljevid, za katerega je  Janša zapisal, da po Balkanu širijo omrežja Draga Kosa in ⁦Tanje Fajon. Včeraj pa so na spletni strani radiosarajevo.ba objavili članek z naslovom “Drago Kos o non-paperju: Dokument je nevaren, zasluži si oster odziv vaše države“.

Nekdanji agent ter iniciator številnih afer proti desnici in Janezu Janši je v pogovoru za radiosarajevo.ba dejal: “Najprej prosim vaše bralce, poslušalce, prosim, ne mislite, da je to stališče Slovencev. Večina Slovencev je z vami, Bosanci in Hercegovci.” Dodal je še, da je to morda stališče našega premierja in še nekaj ljudi, ne pa večine ter pripomnil, da bi bilo vse skupaj zabavno, če ne bi bilo v resnici nevarno. In s tem se se popolnoma strinjamo, vse te izmišljotine bi bile zares lahko smešne, če jim ne bi nekateri celo verjeli in če ne bi šlo za občutljivo mednarodno temo.

Non-paper in cepljenje?
Kos je za bosanski medij pojasnil, da je prav preusmerjanje pozornosti nanj razlog, da je še sam pomislil na to, da Janša stoji za tem ne-dokumentom. Nadalje je postregel s povsem nesmiselno argumentacijo, češ da Janez Janša ni nikoli za nič kriv. “Tudi ko se katastrofalno bori z okužbo s covid-19, ko ne zna urediti preprostega cepljenja ljudi v Sloveniji, tako tudi za to ni kriv. To je element, ki kaže, da bi bil res lahko eden od avtorjev tega prispevka.” Po Kosovem mnenju Janšo vodijo zgolj osebni interesi, kakšne narave so ti osebni interesi, če zares stoji za celotno zadevo, pa ni znal pojasniti. “Upam, da tega ne-dokumenta nihče ne bo jemal resno v smislu, da bi mu bilo treba slediti. Vendar pa je že sam obstoj tega non-paperja dovolj resen element, ki si zasluži vso pozornost in ki zahteva hitro ter ostro reakcijo vaše države,” je opozoril bosanski portal. Vse lepo in prav, razen da non-paper pač ne obstaja. No razen tisti, ki se je čudežno znašel na mizi portala necenzurirano.si in za katerega si ta portal, verjetno upravičeno, prilašča avtorstvo.

Operativec globoke države doliva olje na svojo žerjavico
Kos je seveda prilil še malo olja na žerjavico in pripomnil, da se boji, da bo Slovenija pred velikim izzivom, če bodo ljudje s takšnimi idejami predsedovali Uniji. “Možno je, da Janša namerno išče konflikt in daje ideje, za katere ve, da bodo sprožile odpor ne le v regiji, ampak tudi v EU. Ne smemo izključiti možnosti, da  vse to plasira z namenom, da bi razburkal EU in prerazporedil sile moči, ki zdaj vodijo Unijo,” je zaključil Drago Kos.

Spomnimo, nedolgo nazaj smo pisali tudi o tem, kako je Kos uspel z rovarjenjem po mednarodnih institucijah podtakniti insinuacije v poročilo OECD o Sloveniji. Ker je Kos vodja OECD delovne skupine glede podkupovanja, je poročilo Slovenijo znova diskreditiralo s sumi o korupciji, napadih na medije in podobnimi insinuacijami, ki jih slovenska levica redno in že dlje časa lansira preko domačih in tujih medijev. To pa seveda niti ne čudi, če človek vzame v obzir, da gre za operativca globoke države, ki je bil kot pomemben akter vpleten v številne afere, vse to pa aktivno počne še naprej.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...