Golob še vedno prikriva podatke o zaslužkih iz dohodninske odločbe; so pa dostopni za leto prej in razkrivajo vrtoglave zneske

Datum:

“Si predstavljate, da kandidat stranke SDS ali celo sam predsednik stranke ne želi pokazati dohodnine? To bi bilo v naslovu in podnaslovu, pa še izpostavljeno, plus dodatno mnenje Mira Cerarja, če je to etično. Ko pa to naredi Golob, pa kot da se ni nič zgodilo,” se je na prikrivanje dohodninske napovedi s strani “elektro oligarha” Goloba odzval politični komentator Iršič. Javnost je že pred meseci pretresla vest, da Golob v državnem podjetju Gen-I nezakonito zasluži okoli 45 tisočakov evrov. Golob (Gibanje Svoboda) sicer uredništvu RTVS še vedno ni posredoval podatkov o zaslužkih iz dohodninske odločbe za leto 2020, so pa na spletni strani Gen-I dostopni podatki o njegovih neto prihodkih za leto 2020. 

                   

Sedaj pa so na spletni strani Gen-I-ja, kjer je bil “elektro oligarh” Robert Golob zaposlen kot predsednik uprave, objavljeni njegovi neto zaslužki za leto 2020. Ob tem je potrebno jasno povedati, da se običajno navaja bruto zneske, neto zneski pa so kvečjemu namenjeni prikazovanju tovrstne problematike v lepši luči. Znano je, da je v letu 2020 mesečno služil okoli 45 tisočakov. Za primerjavo lahko navedemo seštevek bruto plač nekaterih državnikov.

Skupno njegova plača znaša približno toliko kot seštevek izplačil nekaterih vidnih politikov: predsednika vlade Janeza Janše, zunanjega ministra Anžeta Logarja, pravosodnega ministra Marjana Dikavčiča, gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ministra za okolje Andreja Vizjaka, ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja, zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja in šolske ministrice Simone Kustec. Ob tem je treba jasno povedati, da je bila Golobova plača v skladu z Lahovnikovim zakonom nezakonita. 

Neto prejemki “elektro oligarha” Roberta Goloba v letu 2020. Njegova bruto plača naj bi znašala 45 tisočakov. (Foto: Gen-I, posnetek zaslona)

Nezakonito pa so ravnali tudi vsi tisti, ki so v imenu države takšna nezakonita izplačila odobrili. Raziskovalni novinar Bojan Požar je celo navedel, da bi moral Golob državi vračati milijonske vsote nezakonito prisluženega denarja. Kot zanimivost: Pred časom smo poročali, da Golob na letni ravni zasluži več od samega ameriškega predsednika Joeja Bidna. Vzdevek “elektro oligarh” mu še kako pristaja.

Minister Hojs: Golob še vedno ni posredoval podatkov o zaslužkih iz dohodninske odločbe
Pa si poglejmo njegove konkretne neto zaslužke za leto 2020: fiksni del prejemkov 75.399 evrov, gibljivi del prejemkov 10.359 evrov, povračila stroškov 1.163 evrov, nagrada za uspešnost 114.986 evrov, drugi prejemki 12.127 evrov in skupaj 214.034 evrov. Dejstvo je, da človeku postane slabo že ob “simpatičnih” neto zneskih. Zadevo je komentiral tudi notranji minister Aleš Hojs: “Iz zapisa na RTVSLO je razvidno, da Golob (Gibanje Svoboda) še vedno ni posredoval podatkov o zaslužkih iz dohodninske odločbe. Je pa že jasno, da je leta 2020 sam zaslužil več kot so zaslužili predsedniki Državnega Sveta, Državnega zbora, Vlade RS, Ustavnega Sodišča in Borut Pahor skupaj.” 

Bruto plače premierja in ministrov. (Foto: Siol)

P. S. Na portalu MMC so se očitno postavili v bran z Golobovimi lastnimi argumenti opravičevanja njegove nezakonite plače. Ob tem pa je najbolj smešna oligarhova napoved, da bo davkoplačevalski denar podaril humanitarnim organizacijam iz Slovenije. Vzel bi ga iz mojega in tvojega žepa ter ga poklonil denimo parapolitičnim grupacijam, kot so Inštitut 8. marec, Amnesty International ali pa Mirovni inštitut? Takšnim, ki bi zatem pomagale njemu? Je s tem povezana njegova čudaška napoved za ustanovitev koalicije s “Civilno družbo”?

Na MMC branijo astronomsko Golobovo plačo z njegovimi lastnimi argumenti. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...