Golob z zasebnim potovanjem pridelal visoke stroške varovanja

Datum:

Iz kabineta predsednika vlade so sporočili višino stroškov varovanja prvomajskega potovanja Roberta Goloba v Italijo, kamor je zasebno odpotoval z novo izvoljenko Tino Gaber. Ti znašajo 8.808 evrov.

                   

Predsednik vlade Robert Golob je za prvomajske praznike odpotoval na Sicilijo z novo izvoljenko Tino Gaber, ki je potovanje tudi sama razkrila na socialnih omrežjih.

S potovanjem pridejo tudi stroški, toda večino njih je Golob poravnal sam, saj je šlo za zasebno pot. Iz svojih prihrankov, saj od svoje premierske plače težko preživi. Kot smo že poročali, sta s Tino Gaber bivala v hotelu, kjer nočitev stane okoli tisoč evrov.

Skoraj 9 tisoč za varovanje
In koliko smo davkoplačevalci vseeno plačali iz naših žepov, ker je Golob varovana oseba? Iz kabineta so sporočili, da so stroški varovanja znašali skoraj 9 tisoč evrov (natanko 8.808 evrov). Predpisi so takšni, da se predsednik vlade osebnemu varovanju ne more odpovedati tudi za čas zasebnega potovanja. Lahko pa si izbere potovanje, ki je bližje in in traja manj časa. Nenazadnje je le teden dni pred potovanjem napovedal trdo delo in konec obljub. Poleg Goloba in Gabrove je po pojasnilih kabineta na potovanje odšlo le nujno potrebno število varnostnikov, ki pa ga niso razkrili, zaradi varnostnih razlogov.

Foto: Nova24TV

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Celjski policisti oglobili objestnega voznika znamke Ferrari

Policisti s Postaje prometne policije Celje so med včerajšnjim...

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...