Golobov izbranec za ministra naletel na nasprotovanje v koaliciji

Datum:

Kandidat za notranjega ministra Boštjan Poklukar po naših informacijah nima podpore vseh koalicijskih strank. Njegova kandidatura je naletela na nasprotovanje v Levici.

Premier Robert Golob je še vedno v fazi iskanja novega ministra za notranje zadeve. V javnost je sicer prišlo nekaj imen, toda Golob se je odločil za Boštjana Poklukarja, že nekoč ministra v vladi Marjana Šarca.

Kot smo uspeli izvedeti, njegovo izvolitev namreč blokira Levica, razlog pa je znan – gre za človeka iz ožjega kroga Damirja Črnčeca, ki so mu v Levici nasprotovali že ob prihodu v kabinet vlade Marjana Šarca.

Na skrajno levem polu namreč prevladuje prepričanje, da je Črnčec nekdanji sodelavec Janeza Janše, ob tem pa so mu pripenjali opazke skrajneža, saj je odkrito nasprotoval ilegalnim migracijam. Niso pozabljene tudi grenke izkušnje iz časov Šarčeve vlade, ko je obveščevalni aparat zlorabljal za medsebojno politično obračunavanje. Šarec je skupaj s Poklukarjem in Črnčečem ob potopu LMŠ na volitvah in s sporazumom z Gibanjem Svoboda, znova del vlade in obvladujejo ministrstvo za obrambo. Poklukar je sicer direktor Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino, vodenje pa je prevzel 24. junija 2022, prav tako pa ni skrivnost, da se je Črnčec nevarno zbližal s premierjem Golobom.

Sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec bi imel še svojega notranjega ministra. (Foto: STA)

Nad odločitvijo, da bi ta krog obvladoval še ministrstvo za notranje zadeve, seveda ni navdušenja pri Levici. Pa ne samo zaradi pedigreja Poklukarja, temveč tudi zaradi njegovih kompetenc. Po pisanju Dela in njihovih informacij so ostali kandidati bolj kvalificirani za delo ministra. Med njimi se omenja še policijskega strokovnjaka Miroslava Žaberla in Aleša Zalarja, nekdanjega pravosodnega ministra v vladi Boruta Pahorja.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...

[Video] Klavca, ki se je z nožem lotil dojenčka, je pokončala policistka

Iz Avstralije poročajo o tragičnem napadu na civiliste. Skrajni...