Poslanec “svobodnjakov” negira ruska hudodelstva in širi dezinformacije!

Datum:

Poslanec Gibanja Svoboda Miroslav Gregorič širi prorusko propagando. Zanika Putinove zločine v Buči in trosi lažne informacije o požigu ruskih pravoslavnih cerkva v Ukrajini, ki naj bi jih zagrešili domnevni nacionalisti. Hkrati je član odborov za obrambo in zunanjo politiko z dostopom zaupnih informacij tako Slovenije kot zveze Nato, kar bi utegnilo zanimati tudi Kremelj. 

                   

Čeprav se tranzicijska levica ves čas otepa očitkov o proruski naravnanosti, prihajajo na dan podatki, ki to znova in znova potrjujejo. Tokrat je govora o enem od sopodpisnikov javnega pisma Milana Kučana (več tukaj), prežetim s prorusko retoriko – poslancu Svobode Miroslavu Gregoriču. Spomnimo: pismo med drugim straši pred ruskim jedrskim orožjem in neposrednim spopadom med Natom in Rusijo (ustrahovanje kot sredstvo manipulacije …). Prav tako posredno nagovarja k razoroževanju žrtve Putinove agresije. Podobno zgodbo že poznamo iz časa nastanka slovenske države, ko neodvisnost za nekatere žal ni bila “intimna opcija” … Toda Gregorič gre še dlje. Delil je celo mnenje, da je bil pokol v Buči zaigran, da ga sploh ni bilo!

Poslanec Gibanja Svoboda je prav tako delil lažne novice, da ukrajinski skrajneži požigajo ruske pravoslavne cerkve. Kot dokaz je objavil posnetek goreče cerkve, domnevno iz vasi Nova Poltava. Na RTV Slovenija so njegovo trditev zavrgli, rekoč da gre za dezinformacijo. Na posnetku namreč ni cerkev v Ukrajini, ampak v vasi Jelinka na jugu Rusije. Prav tako je laž, da gre za nov posnetek, saj je star deset let. Posebej skrb vzbujajoče pa je dejstvo, da je poslanec član odborov za obrambo in zunanjo politiko z dostopom do zaupnih informacij Slovenije in zveze Nato (!!!), kar je potencialno zanimivo tudi za Moskvo. Na njegovo naklonjenost kremeljskemu režimu sicer namigujejo številne (po)objave na Twitterju. V oči bode zlasti uporaba besedne zveze “specialna operacija” namesto vojna in strašenje (povsem v kremeljskem slogu!), da bo ukrajinska uporaba Himarsov in Shadow Storm pomenila polno vključenost ZDA in Velike Britanije v konflikt.

 

Rad deli mnenje ekonomista Jeffreya Sachsa, ki visoko kotira pri Kučanovi tovarišiji. Več tukaj. Kar malce komičen pa je zapis, da je Vladimir Putin sam ukazal umik iz Kijeva, posledično pa je ukrajinska zmaga v bitki za Kijev vprašljiva. Pod vprašaj postavlja pomen ameriške pomoči žrtvi agresije, ukrajinske milice pa obtožuje obstreljevanja centra za begunce v Hersonski regiji in ukrajinsko vojsko uničenja jezu Kahovka. Smeši izjave uglednega ameriškega generala Bena Hodgesa ter širi “svarila”, da se Natove enote pripravljajo za vstop v Ukrajino. V zapisih naletimo tudi na staro kremeljsko taktiko – spreti zaveznike (širjenje prepričanja, da je Volodimir Zelenski Američane razočaral in da se ga bodo slej ko prej znebili …). Prav tako krepitev vzhodnega krila zavezništva Nata ni namenjena širitvi ukrajinske vojne, kot meni Gregorič, ampak odvračanju ruske nevarnosti. Rusija namreč kaže nebrzdano agresijo do tistega, ki ga dojema kot šibkejšega (Čečenija, Gruzija, Ukrajina). Zadeva spominja na komentarje “strokovnjakov” ob začetku invazije, da bo Poljska vsak čas okupirala zahodno Ukrajino in si priključila Lvov …

Poslanec Svobode Miroslav Gregorič na Twitterju deli prorusko propagando. (Foto: Twitter)
Poslanec Svobode Gregorič širi prorusko propagando. (Foto: Twitter)
Gregorič, proruska propaganda (Foto: Twitter)
Gregorič širi prorusko propagando. (Foto: Twitter)
Proruska propaganda, uničenje jezu Kahovka (Foto: Twitter)
Gregorič (Foto: Twitter)
Stara ruska taktika: spreti zaveznike. Širjenje prepričanja, da je Zelenski Američane razočaral in da se ga bodo znebili. (Foto: Twitter)
Foto: Twitter
Krepitev vzhodnega krila zavezništva ni namenjena širitvi vojne, kot meni Gregorič, ampak odvračanju ruske nevarnosti. (Foto: Twitter)
Besedilo: “Zahod se pripravlja na vojno proti Rusiji in Putin mora to razumeti”. (Foto: Twitter)
Besedilo: “Bivši uslužbenec Bele hiše je posvaril Putina: Natove čete se pripravljajo za vstop v Ukrajino”. (Foto: Twitter)
Gregorič meni, da se je Putin odločil za prostovoljni umik iz Kijeva in drugih regij?! (Foto: Twitter)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...