Golobova rešitev za zdravstvo je klicni center za pomoč uporabnikom, ki obstaja že nekaj let

Datum:

“Ti res mislijo, da se je vse začelo s 24. aprilom 2022,” je med drugim na Twitterju zapisala vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec. Predsednik vlade Robert Golob je namreč v četrtkovi oddaji 24ur kot enega ključnih projektov v zdravstvu napovedal vzpostavitev klicnega centra za pomoč pri iskanju zdravnika za neopredeljene in pomoč uporabnikov pri uporabi portala Zvem, ki pa obstaja že nekaj let. Očitno pa tega Golobova vlada ne ve.

Premier Robert Golob je v oddaji 24ur napovedal vzpostavitev klicnega centra za pomoč pri iskanju ambulant in pomoč pri uporabi portala Zvem. “Tega v Sloveniji doslej še ni bilo,” je dejal in ta “ključni projekt” napovedal s 1. marcem. Očitno človek na samem vrhu države in vsi ostali z njim niso vedeli, da omenjeni klicni center obstaja že nekaj let, na kar je opozorila tudi vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec, ki je na Twitterju med drugim zapisala, da lahko tudi Golob in minister za zdravje pokličeta tja, v kolikor bi potrebovala pomoč.

Preberite tudi: Vodja kriminalistov Mohorko: V ozadju nakazil Gen-i je kriminal

Medtem ko je zdravstvo na robu razpada in bi ljudje od odgovornih pričakovali, da bodo pri iskanju rešitev resni in učinkoviti, Golobova vlada ponovno dokazuje, da tem nalogam ni dorasla. Ne le, da je Golobova vlada doslej pogrnila na vseh ravneh in področjih, seznanjena ni niti z obstoječimi zadevami, ki že obstajajo. Kot na primer klicni center za pomoč uporabnikom pri portalu Zvem. “Tega doslej še ni bilo v Sloveniji,” je dejal in poleg ostalih enega od ključnih projektov pri zdravstveni reformi napovedal vzpostavitev klicnega centra za pomoč uporabnikom pri iskanju ambulant za neopredeljene in pomoč pri uporabi portala.

Na to se je odzvala vodja poslanske skupine SDS, ki je Golobovo vlado razsvetlila: “Če je predsedniku Golobu @vladaRS in ministru #DBL @MinZdravje v pomoč, da ne bosta trosila neumnosti, klicni center za pomoč uporabnikom je vzposatvljen že nekaj let. Lahko pokličeta, če potrebujeta pomoč. Ti res mislijo, da se je vse začelo s 24. aprilom 2022.”

In medtem ko aktualna vlada le napoveduje ukrepe, ki to niso, so si v največji opozicijski stranki s predlogom priporočil prizadevali za takojšnje reševanje katastrofalnih razmer na tem področju. Kot so v stranki večkrat opozorili, se že tako zaskrbljujoče razmere iz dneva v dan še slabšajo. Zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan pa navkljub obetavnim predvolilnim obljubam in napovedim ukrepanja sedem mesecev po tem, ko je prisegel, še vedno ni izpeljal ključnih ukrepov, paciente, ki obupno pričakujejo, da bo ukrepal, pa “hrani” z novimi praznimi obljubami, poroča MMC. In po vsem tem času, po vseh danih obljubah o konkretnih rešitvah, smo dobili “rešitev”, ki že obstaja – klicni center.

Ana Horvat

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Bo policija ustavila nasilneža na Možino preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...