Gorenak: “Koalicija v prvi polovici mandata ni sprejela nobenih resnih reform – majhne stranke odločajo o usodi vsake vlade”

Datum:

Poslanec Slovenske demokratske Stranke Vinko Gorenak je prepričan, da je sedanja sestava koalicije najslabša v zadnjih 20 letih. Najslabše je tudi vodenje Državnega zbora. Gorenak je ocenil, da je tempo parlamenta dve leti narekovala opozicija. Težavo vidi v tem, da v prvi polovici mandata te vlade še ni pomembnih reform in jih zato tudi ni pričakovati.

“Sedanji mandat Državnega zbora je do decembra potekal tako, da je opozicija predlagala več točk dnevnega reda kot koalicija,” je dejal namestnik vodje poslanske skupine SDS Vinko Gorenak.

Pol mandata in nobenih pomembnih reform
Gorenak je opozoril na to, da v prvi polovici mandata z vladne strani nismo videli pomembnih reform. Po njegovih besedah se v vseh resnih državah sprejmejo pomembne reforme že v prvi polovici mandata. Ker jih ta koalicija ni predlagala, jih tudi v prihodnje ne gre pričakovati, meni Gorenak

Ne smemo nasesti praznim obljubam
Poudaril je, da ne smemo nasesti napovedim o reformah. Napovedano davčno prestrukturiranje, pravi Gorenak, ni davčna reforma, prav tako niso ukrepi, ki jih napoveduje minister za pravosodje Goran Klemenčič, reforma sodstva. “V prvi reformi je sadil rožice okoli sodišč, zdaj pa ureja gredice,” je v prispodobi dodal Gorenak.

Država je ujetnik malih strank
Meni, da se bo vladna koalicija tudi po počitnicah še naprej prepirala. “Jasno je tudi, da tempo vladnega delovanja narekujejo tisti, ki so na volitvah prejeli najmanj podpore. Male stranke, ki so jeziček na tehtnici, odločajo o usodi vlade,” pravi Gorenak. Spomnil je, da prvak upokojencev Karl Erjavec “kar pošilja predsednika vlade, pa mu malo za hec ponudi kakšen odstop”. To pomeni, da je država ujetnik malih strank, rešitev pa je večinski volilni sistem, je prepričan poslanec SDS.

A. R., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Furs postavljen na laž; občutljivi podatki “romali” h Golobovim komisijam

Finančna uprava RS zanika namigovanja o pošiljanju podatkov osebam...

[Video] Nov vojaški uspeh ukrajinskih sil – uničena ruska ladja

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej...

Podpišite peticijo proti postavitvi novih azilnih domov!

Vlada Roberta Goloba je prejšnji teden sklenila, da bo...