Grims: “Če se tujec ni sposoben integrirati, naj odide, od koder je prišel!”

Datum:

“Slovenska ustava je v 3. členu popolnoma jasna, ko pravi, da je uradni jezik v Sloveniji slovenščina. Kar sedaj predlagajo levičarji, je očitno protislovensko in nikomur ne koristi, tudi tistim ne, na katere se zadeva nanaša. To je poskus okrnitve vsake možnosti integracije, kajti temeljni pogoj integracije je poznavanje slovenskega jezika,” je jasen poslanec SDS Branko Grims. 

V tokratni Temi dneva je TV-voditeljica Aleksandra Jug uvodoma gostila poslanca SDS Branka Grimsa, sicer tudi kandidata za evroposlanca. Jugova je uvodoma spomnila na predlog poslanske skupine SDS, da predsedniki in namestniki DVK, volilnih komisij, enot in okrajnih volilnih komisij niso nujno iz vrst sodnikov. Spomnila je na zahtevo za sklic izredne seje državnega zbora, ki jo je na novinarski konferenci podal prav Grims. Na njej naj bi obravnavali predlog novele zakona o volitvah v državni zbor. Poslanec pa je v oddaji spregovoril tudi o evtanaziji in referendumu glede predloga zakona o uresničevanju kulturnih pravic pripadnikov narodnih skupnosti nekdanje Jugoslavije.

V SDS namreč menijo, da je zakon nepotreben in celo škodljiv. Uvodoma je voditeljico zanimalo, zakaj Slovenija potrebuje spremembo zakona o volitvah. Grims: Robert Golob je z lažnimi obljubami nalagál že kmete, prevoznike, tožilce in tudi sodnike. Pravzaprav je naplahtal že vse in vsakogar. Če kdo še misli, da ga ni, potem je samo slabo obveščen.” Sodniki pa so sedaj opozorili, da je posledično lahko celo vprašljiva izvedba volitev v evropski parlament. In da bi se “takšni pasti”, ki ne bi imela vpliv le na Slovenijo, ampak na celotno EU, izognili, so se v SDS odločili za drugačno sestavo volilnih teles.

Volilne okraje bi namesto izključno sodnikov lahko vodil vsakdo z ustreznim pravnim znanjem in izkušnjami. Na takšen način bi se bilo mogoče izogniti “vsem pastem zaradi Golobovih lažnih obljub”, s tem pa rešiti Slovenijo in demokratično pomagati Evropi. Posledično bi bilo mogoče tako izvesti vse naslednje volitve in referendume, ki so morda pred nami. Jugova je ob tem spomnila, da je poslanska skupina NSi napovedala referendum na temo “jugoslovanskih” manjšin. Zanimalo jo je, ali tudi SDS soglaša s takšnim referendumom.

Levičarska vlada z zanemarjanjem slovenščine zavira integracijo tujcev
Grims: “Slovenska ustava je v tretjem členu popolnoma jasna – Slovenija je država slovenskega naroda, utemeljena na neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. V naslednjih členih je Ustava RS prav tako popolnoma nedvoumna, ko pravi, da je uradni jezik v Sloveniji slovenščina. To, kar sedaj predlagajo levičarji, je očitno protislovensko in ni nikomur v korist, tudi tistim ne, na katere se zadeva nanaša. Gre za poskus, da bi se okrnila vsako možnost integracije, kajti temeljni pogoj integracije je poznavanje slovenskega jezika, kar izhaja iz dosedanje zakonodaje.”

Grims in Jugova (Foto: Nova24TV)

Samo na področju madžarske in italijanske narodne skupnosti obstaja dvojezičnost. Slovenski jezik je po njegovem vrednota, je temelj obstoja slovenskega naroda, temelj obstoja naše tradicije in slovenske države. Prav zato ga je treba spoštovati, ga krepiti in mu dajati možnosti, da se ohrani. Vsakomur, ki zakonito pride in želi v Sloveniji živeti, pa se mora omogočiti, da se izobrazi in integrira v slovensko družbo. “Če tega ni sposoben, pa naj odide, od koder je prišel!” je bil jasen Grims. Zakon, kakršnega se namerava sprejeti, bi dejansko pomenil, da bi se v šolah moralo celo spodbujati učenje v jeziku narodov, od koder priseljenci prihajajo.

Zakaj ne bi kulturnih pravic podelili tudi nekdanjim “avstroogrskim narodom”?
To bi seveda veljalo zgolj za neko “popolnoma izmišljeno entiteto – nekdanje jugoslovanske narode”. Grims se je vprašal, katera je ta entiteta, ker sploh ne obstaja. “Tako podeljevanje pravic je v nasprotju z obstoječo ustavo, drugič pa v nasprotju s temeljnimi evropskimi principi in evropsko pogodbo.” Grims se je vprašal, zakaj ne bi po istem ključu podelili pravic nekdanjim avstroogrskim narodom, ki so obstajali mnogo dlje od nekdanje skupne države, ki je bila za Slovenijo dejansko “smrtna past, kot se vidi danes”. Opozoril je še, da tako ministrstva kot tudi država in lokalne skupnosti že sedaj financirajo ohranjanje kulture.

Grims, Jug (Foto: Nova24TV)

Zakon je namenjen uničevanju slovenstva
Zato ne gre za nekaj, kar bi jim zakon posebej podeljeval. V ozadju je torej drugačen namen. Meni, da je zakon v resnici namenjen uničevanju slovenskega naroda. Z njim se nadaljuje Golobova protislovenska politika (odprte meje, ilegalne migracije itd.), sedaj pa se skuša celo privilegirati jezike nekih drugih narodov proti slovenskemu. V ozadju pa gre pravzaprav samo za denar – denar, namenjen za slovenščino, preusmeriti drugam.

Jugova je v nadaljevanju spomnila tudi na sporni zakon o evtanaziji. Grims: “Pri evtanaziji gre za nesprejemljivo kulturo smrti, za enega od vidikov kulturnega marksizma, kar je nekaj zavržnega in nesprejemljivega (o tem piše tudi v svoji knjigi).” 

Evtanazija nasprotju z resničnimi evropskimi vrednotami
Grims je prepričan, da je evtanazija nezdružljiva s “pravimi evropskimi vrednotami”, kot so medsebojno spoštovanje, ljubezen do starejših, bolnih in skrb zanje. Gre za vrednote evropske civilizacije, ki so veljale stoletja, kar smo dolžni ohraniti ne le za nas, ampak tudi prihodnje rodove. Prav zato je predlagani zakon popolnoma nesprejemljiv. Gre za nekaj, kar se v moderni, demokratični družbi sploh ne bi smelo pojaviti. To je druga plat kovanca – po eni strani se otroke posiljuje z ideologijo LGBTQ+ (da jim zmešajo glavo, da ne vedo, ali so dečki ali deklice), po drugi pa strani pa je ceneje ljudi evtanazirati, kot skrbeti zanje do njihove naravne smrti, kar danes slišimo na levici in smo slišali že v nacistični Nemčiji. To je za Grimsa barbarsko in nesprejemljivo. Spomnil je, da so zadevo zavrnile tudi vse verske skupnosti vključno z zdravniki, saj je nesprejemljiv tudi za medicinsko stroko.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...